reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy pojawiły sie pierwsze ZĄBKI????

W ktorym miesiacu moje dziecko rozpoczelo ZĄBKOWANIE???

• Wszystkich głosujących
    130
ja tez sie martwie o te zabki....Judi tak dlugo wychodza mimo iz je juz wsumie widac bod tymi dziaslami...cierpi strasznie i krew z dziaselek tez sie jej lejej:(:(martwie sie...nie wiem czy to takie normalne..

reklama
U nas jakiś tydzień temu zauważyłam dwie kreseczki na dolnym dziąsełku, które sa twarde jak się w nie postuka :) czyli brzegi są już na wierzchu... Oczywiście rączki i wszystkie dostępne przedmioty lądują w buzi, ślina leci jak szalona. Emi w miarę to przechodzi chociaż czasem ją chyba coś boli bo wali się rączkami albo zabawkami po buzi.
Lilith co do krwawienia to pewnie Judi tak energicznie się tam drapie że w końcu się zrani bo samo wyżynanie to raczej proces bezkrwawy. Widziałam że moja mała też miała tam kiedyś rankę, chyba zbyt energicznie szczotkowała "ząbki" :)

ja nie wiem co o krwi mam pytanie czy przy wychodzeniu ząbków moze byc tak ze mała trasznie rzuca gląwą na boki?? tak kręci w te i spowrotem bardzo niespokojnie??

Heksa, a przy tym wkłada rączki do buzi? Ina ząbki) czy mruczy? (usypia się) czy tylko tak się rzuca? (trzeba spytać pediatrę) :-)

Heksula - moja tak miała jak ją obsypało (tzn.dalej tak ma bo ją znowu obsypało) - kręciła główką na boki - tak jakby się chciała podrapać - a nie ma żednej wysypki twoja?

reklama
Marysia nie śpi trzecia noc z rzędu - ciekawe jak bedzie dziś. Gryzie wszytsko co popadnie, włacznie z moimi sutkami.... nie wiem czy to zębuy i ciekawe jak długo to potrwa. Dolne dziąsła ma takie miękkie. CZęsto też łapie piers łąpczywie a pote puszcza z wrzaskiem. jak dla mnie to objawy ząbkowania - tylko ciekawe jak długo jeszcze?????

Do góry