reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Ja jeszcze ruchów nie czuję, może jeszcze za wcześnie.
Wczoraj tylko czułam jak bije serduszko dzidziusiowi i trochę mi brzuszek pulsował.
Wcześniej tego nie było

reklama
Dziewczyny - żabka się odważyła przy dziadziusiach - zaliczyłam pierwsze mocniejsze puknięcie, kompletnie jakby ktoś leciutko uderzał mnie z wnętrza brzucha. Jedliśmy właśnie późną kolację w czwartkowy wieczór, już właściwie noc - ja nadal w żakiecie - rodzice nie zauważyli, że jestem przygrubiona ;D. I kiedy poczułam te delikatne kopniaczki, stukanie w mój brzuszek zupełnie niekontrolowanie popłynęły mi łzy po policzkach. Mama zaraz do mnie podbiegła, przyłożyła mi głowę do swojego łona - i bach, w tym momencie rozpiął mi się guzik od żakietu ;D Brzuś wówczas lekko się poruszył, jakby na udowodnienie - tak, ja tu jestem - a mama szepnęła: 'Córeczko, czy ty jesteś w ciąży?' - a kiedy ja skinęłam potakująco głową moi rodzice dostali kompletnej głupawki :)

Wow Izza :) gratuluję!!! Bardzo się cieszę, że mamy pierwszą "skopaną" :laugh:
Czy to był jednorazowy taki występ czy też już regularnie czujesz swoją Żabkę?
Jejku, jak ja bym już chciała poczuć swojego Szkraba... ::)

Izunia no to gratulacje. strasznie się cieszę, że dzidzie zaczynają juz kopac. Może jak już pierwsze maleństwo zaczęło to i reszta sie pospieszy. no maluszki do roboty

Raczej często się wierci, więc nie ma co do mówieniu o solowym występie ;D

P.S. O, chyba ma szósty zmysł. Właśnie dostałam po prawej stronie.

Ja co noc słysze bulgotanie fajne to uczucie zwłaszcza gdy mysli się że to Dzidzia , jak zacznie kopać to będzie dopiero to frajda no ale jak narazie się JEJ nie spieszy to lepiej :-)

U mnie bulgotki sa zawsze, jak sie poloze po tym jak sie wczesniej wiecej poruszam.
Wczoraj wieczorkiem mialam takie uczucie, jakbym miala w brzuszku tabletke musujaca :-)
Mam nadzieje, ze to to...

Kira - pewnie to maleństwo. Iza juz czuje, wiec my moze tez za chwilkę dostaniemy kopniaczka - najsłodszego na świecie

reklama
Ja tez stawiam na to :-) Nigdy wczesniej tak nie mialam :-) (tzn. przed ciaza)...
Pewnie czuje te bulgotki tak wczesnie, bo ja straszna chudzinka jestem (ciekawe jak dlugo jeszcze)...
A Izie zazdroszcze strasznie (ale to taka pozytywna forma zazdrosci.... po prostu doczekac sie juz nie moge).
A na kopniaczka to jeszcze sobie troszke poczekam, bo moja ciaza jest najmlodsza w marcowkach....

Do góry