reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Misia myślę, że twoja mama ma w zupełnoości rację i chyba tak dzisiaj zrobię. :D

Mój gin badał mnie w 7 tyg. to wyczuł zaraz nad wzgórkiem łonowym dzidzię (USG) też z 7 tyg. :D :D :D Ale mogło tak być, że dzidzia się przemieszczała żeby się zagnieździć, dzisiaj posłucham swojego dziecka w ciszy i spokoju :laugh:

reklama
Motylki i bulgotanie w brzuchu czułam już w 14-15 tygodniu ale dopiero od 19 maleństwo rozdaje solidne kopniaki :)

a ja nie jestem pewna, ale coś dzisiaj poczułam. W prawdzie tylko troszeczkę, ale tak jakoś przyjemnie w brzusiu. Może już się zacznie kopanie?
W pierwszej ciąży czułam małego pod koniec trzeciego miesiąca i to już dość wyraźnie, a podobno w drugiej wyczuwa się wcześniej. Więc może to już to? ::)

Ja czasami czuję takie bulgotanie w brzuchu można by je porównać do pracy jelit tylko o wiele delikatniejsze ale nie wiem czy to akurat to ;D

Cześć, ja też mam wrażenie, że wczoraj poczułam ruchy maleństwa. Wydało mi się to mało prawdopodobne ale być może w pierwszej ciąży nie zwróciłam na to uwagi, bo to było naprawdę bardzo delikatne. Aha i wyczułam to jak leżałam z rękami na brzuchu. Pozdrawiam

Mój mężunio ostatnio przykłada ucho do brzunia i nasłuchuje, powiedział, że fajnie słychać takie bulgotanie ;D ;D

reklama
wiecie co a ja dzisiaj rano poczułam coś takiego co można przyrównać do takich bąbelków wydobywających się z filtra w akwarium... tak to sobie wyobrażam...

Do góry