reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kiedy test

Karola270984

Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie☺️Ostatnia miesiączkę miałam 29.11i w tym dniu wyciągnęłam spirale była miedziana. Według aplikacji owulacja powinna być 13.12 kochaliśmy się codziennie. Moje pytanie brzmi kiedy mogę zrobic test który mógłby już coś wykazać??Dzisiaj rano zrobiłam ale wyszedł negatywny 😔

reklama
Dziewczyny mam pytanie☺️Ostatnia miesiączkę miałam 29.11i w tym dniu wyciągnęłam spirale była miedziana. Według aplikacji owulacja powinna być 13.12 kochaliśmy się codziennie. Moje pytanie brzmi kiedy mogę zrobic test który mógłby już coś wykazać??Dzisiaj rano zrobiłam ale wyszedł negatywny 😔

No raczej oczywistym jest, że był negatywny. Do implantacji dochodzi najwcześniej 6dni po owulacji plus 48h na wytworzenie odpowiedniego poziomu bety. U Ciebie nawet te 8 dni nie minęło. Poza tym nie wiadomo kiedy miałaś owulację, aplikacja wylicza ją statystycznie. Więc równie dobrze, ta owulacja może być dzisiaj albo za tydzień. Generalnie nie ma co testować przed datą następnej miesiączki czyli pewnie jakoś koło 29.12 (w innym poście pisałaś, że masz cykle 30 dniowe)

No raczej oczywistym jest, że był negatywny. Do implantacji dochodzi najwcześniej 6dni po owulacji plus 48h na wytworzenie odpowiedniego poziomu bety. U Ciebie nawet te 8 dni nie minęło. Poza tym nie wiadomo kiedy miałaś owulację, aplikacja wylicza ją statystycznie. Więc równie dobrze, ta owulacja może być dzisiaj albo za tydzień. Generalnie nie ma co testować przed datą następnej miesiączki czyli pewnie jakoś koło 29.12 (w innym poście pisałaś, że masz cykle 30 dniowe)
kochamy się codziennie wiec praktycznie dni płodnych nie mogliśmy przegapić 🤭chyba ze nie mam w tym cyklu dni płodnych. Piersi zaczęły mnie pobolewac od dwóch dni wiec pewnie to na @ bo zawsze mnie bolą

kochamy się codziennie wiec praktycznie dni płodnych nie mogliśmy przegapić 🤭chyba ze nie mam w tym cyklu dni płodnych. Piersi zaczęły mnie pobolewac od dwóch dni wiec pewnie to na @ bo zawsze mnie bolą

Piersi bolą od wzrostu progesteronu, a ten wzrasta po owulacji jak i w czasie ciąży. Dlatego nie można go do końca określić jako 100% objaw ciążowy.
Pamiętaj też, że każda zdrowa para ma ok. 30% szans na ciąże w danym cyklu

Piersi bolą od wzrostu progesteronu, a ten wzrasta po owulacji jak i w czasie ciąży. Dlatego nie można go do końca określić jako 100% objaw ciążowy.
Pamiętaj też, że każda zdrowa para ma ok. 30% szans na ciąże w danym cyklu
to kochana mówisz ze to normalne ze test jeszcze pokazał tylko jedna kreskę ??

to kochana mówisz ze to normalne ze test jeszcze pokazał tylko jedna kreskę ??
Ktory cykl się starasz? Bo jeśli pierwszy to nie zawiedz się, że się nie udało. Czasem mozna sie kochac codziennie, co dwa dni i nic. Testuj najlepiej w dzień spodziewanej miesiączki lub dzien- dwa dni przed ale nigdy po 6 dniach od stosunku.

reklama
Do góry