reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kiedy wykonać test ciążowy

Dzień dobry, potrzebuje porady, kiedy wykonać test ciążowy. Owulacje miałam 25/26 października. Czy jak dzisiaj bym zrobiła test czyli 4 listopada to jest to za wcześnie na prawidłowy wynik? 8 listopada wypada termin miesiączki, której bym już nie chciała.
Mam test ciążowy 25 mlU/ml

reklama
Dzień dobry, potrzebuje porady, kiedy wykonać test ciążowy. Owulacje miałam 25/26 października. Czy jak dzisiaj bym zrobiła test czyli 4 listopada to jest to za wcześnie na prawidłowy wynik? 8 listopada wypada termin miesiączki, której bym już nie chciała.
Mam test ciążowy 25 mlU/ml
Doczekaj do 8.11 i jak nie przyjdzie to zrób test.

Wynik zawsze jest prawidłowy. Chyba że test jest uszkodzony lub nieprawidłowo wykonany (zbyt duża ilość moczu, odczytany po czasie itp.).

Test wskazuje czy w moczu jest hormon beta hcg czy go nie ma. Można go nawet co godzinę robić i wynik będzie prawidłowy.

Zrobiłam test dzisiaj 5 listopada i wyszedł negatywny. Czy to już wyklucza ciąże czy należy jeszcze powtórzyć tego 8 listopada?

Też nie do końca. Bo owulacja z różnych przyczyn mogła się przesunąć.
I może być tak, że w przewidywanym terminie @ test będzie negatywny, a następnego dnia pozytywny.

reklama
Do góry