reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

M

madamagda

Gość
Majóweczki kochane!
Zakładam nowy wątek na którym będziemy mogły kontrolować nasze wymiary i przyrost wagi podczas ciąży.
Nie wiem czy to dobry moment, ale korzystam ze sposobności że jesteśmy przed świętami, jeszcze nie objedzone. :-):-)

No więc ja zaczynam
Waga przed ciążą 63 kg - na dzień dzisiejszy 19 tc 65,5 kg czyli 2,5 kg na "+" tragicznie nie jest.:tak:
Obwód brzuszka w najszerszym miejscu przed ciążą było dosyć dosyć ale nie pamiętam za to teraz mam 98 cm zaraz przy pępku.:szok:Dochodzę do setki o rajuśku.
Cycuszków jeszcze nie mierzyłam ale sądzę że sprzed ciąży z mojego C 80 zrobiło się D 80.:happy2:

reklama
To teraz ja....
przed ciaza- 68kg teraz 22tydz- 78kg czyli 10kg na +
piersi z C- 80 na duze D-80
w brzuszku mam 98cm a moze juz nawet 100cm
ale za to w pupie i nogach mam o wiele za duzo ale tym sie juz nie pochwale hehehe:-D:-):-D:tak:

To i ja się włączam.

przed ciążą 60kg teraz 63 kg czyli 3 kg na +...
obwod brzuszka przed ciażą nie pamiętam, ale teraz mam już 97 cm...
ciekawe co bedzie dalej...
a z 75 B zrobiło mi się już na pewno duże C...

No to teraz ja sie pochwale dodatkowymi kilogramami :-)
-waga przed ciążą 50 kg, teraz prawie 20-ty tydzien 56 kg
-biust z B na C
-pas przed ciążą 62 a teraz 88 :-)

u Mnie
waga z przed ciąży - 63 kg :-)
obecnie (19 tydzień) - 68 kg (5kg +):tak:
obwodu brzuszka z przed ciąży nie pamiętam :no:
obecnie - 96 cm ;-)
biust z 75 C - na 80 D

Ja szaleję.
- Przed ciążą kilogramów 63, w międzyczasie do 12 tygodnia straciłam 8 kg.Jak tylko udaję mi sie nie wymiotować to nadrabiam.Teraz w 19 tygodniu 61(-2).
- W pasie - 90, nie wiem ile było wcześniej.
- Biust z 75C na pełne 75C lub małe 75D.

Ja nie wiem dokladnie ale przed ciaza gdzies kolo 70 a teraz kolo 73
W pasie 104
Biust z 85B na duze 90 C

W pierwszej ciazy przytylam niecale 12 kilo i szybko zgubilam te kiolgramy po porodzie tak ze bylo nawet 8 kilo na minusie mniej niz przed ciaza.......tak ze mnie Vanesska wycioagnela wszystko A do tego dieta i dieta niestety przy karmieniu...Teraz mam nadzieje ze tak nie schudne...

Dzis sie zwazylam i zmierzylam.Masakra.Przed ciaza wazylam 64.4 a teraz juz 6.5 kg na plusie w 22 tyg :szok: az strach pomyslec co bedzie dalej :szok:
W pasie przed ciaza mialam 70cm a teraz 95
Najbardziej mi piersi urosly juz na poczatku ciazy,z 75B na 75C
W biodrach tez juz 4 cm wiecej niz przed :-(

reklama
Pomiary z 18 tygodnia ciąży
  • WAGA 49 KG NA 54 KG 5 NA "+"
  • W pasie ok 70 a teraz 92cm
  • Biust C 75, na duze D 75/80

Do góry