reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kilogramy ...

Emwu ja sie na Ciebie napatrzec nie moge.. :)
nie narzekam na siebie ale zawsze bede powtarzac ze chcialabym miec taka figure jak Ty majac dwójke dzieci :-D
nie mowie o wieku bo nigdy bym Ci nie dala tyle lat ile masz :)
naprawde wygladasz bombowo !!

reklama
Dziś na liczniku 61,5 kg- czyli 6 kg do pełni szczęścia. Wczoraj zamówiłam majtasy obciskające- może z nimi wejdę w jakieś spodnie bo na razie mam 1 parę....
Mea- trochę szybko ale to pewnie przez odstawienie piersi. Bardziej mnie zastanawia ten okres u Kopciuszka...

No niestety to @:tak:byla dzisiaj połozna i powiedzialam jej ze dostalam okres a ono powiedziala ze jest to mozliwe:tak:po 5 tygodniach mozna sie go juz spodziewac i jak to ona powiedziala 'KOLEJNY DOWOD ZE KOBIETA KARMIĄCA MOZE BYC PŁODNA".Rozmawialam z nia tez o anty i ona mowi zebym po @ szła na zastrzyk a ja jej mowie ze mysle o wkładce,ona mowi ze to jest super wybor:tak:ze jesli nie planujemy juz dzieci to zeby sie nie zastanawiac:tak:teraz po @ zrobic cytologie a potem po kolejny załozyc wkładke:tak:na zastrzykach mozna byc maksymalnie 14 miesiecy czyli tylko 4 zastrzyki;-)ale ja ogólnie polecam:tak:zdecydowała sie któras na zastrzyk?

Ja dostalam pierwszy okres 3 tyg po odstawieniu Maxa od cyca. Byl bardzo, bardzo intensywny ale tylko 3 dni . Kolejna dwa bylo tylko plmiie i koniec.
Ja uzywalam tamponow ale ja juz bylam zagojona.

I teraz mam zagwostke.
Ten pierwszy okres dostalam 16.01 . Trwal 5 dni. W 4 dniu zalozyla spirale.
Minelo 13 dni i dzisiaj :szok: znow mam jakby okres. Tzn nie leci ze mnie ale dosc mocno plamie. Znaczy rano bo teraz jakos wkladka czysta. I do tego mam klocia i pobolewania w prawym jajniku.
I teraz pytania:
- jajeczkowanie? ale ja nigdy nie plamila ani mnie nie bolalo podczas owulacji
- kolejny okres? jakos za malo krwawienia i zdecydowane za wczesnie
-problem ze spirala? - spirala est w macicy wiec czemu jajnikn boli. no i nitki wyczowam wiec wszystko chyba ok

jak sadzicie . ja obstawiam na owulke.

Ja ostatnio duzo czytalam o wkladkach:tak:i powiem ci ze czasami zdarzaja sie takie plamienia:tak:ja jednak mysle ze to jednak owulka:tak:

Daffi - a nosisz ten pas o ktorym dziewczyny pisza?
No i nie zapominaj o balsamach, oliwkach - wszystko byleby ta skore nawilzyc. Bedzie sie lepiej obkurczala.
Jeszcze troche i zacznij cwiczyc brzuszki - miesnie brzucha calkowicie zmienia wyglad twojeo brzuszka .
Wiem , wiem - latwo napisac - gorzej zrobic.

A wiecie czemu ja tu klikam - bo Max zasnal a ja udaje ze jestem zajeta ale juz chyba koniec z udawaniem.
Wstaje i wlaczam plytke - ruszam tylek .
Ktora rusza ze mna? Zaczynamy gimnastyke.
:-):-):-):-):-):baffled:
Nawet nie wiesz jak chetnie bym poćwiczyła, no ale na razie muszę sie jeszcez pilnowac, bo gin głośno krzyczał ze zero aerobiku:-( za to jak pisałam wczesniej ćwiczę sobie ramiona i cycole:-)
Emwu wytrwałości:tak::tak::tak::tak:

Daffi - a nosisz ten pas o ktorym dziewczyny pisza?
No i nie zapominaj o balsamach, oliwkach - wszystko byleby ta skore nawilzyc. Bedzie sie lepiej obkurczala.
Jeszcze troche i zacznij cwiczyc brzuszki - miesnie brzucha calkowicie zmienia wyglad twojeo brzuszka .
Wiem , wiem - latwo napisac - gorzej zrobic.

A wiecie czemu ja tu klikam - bo Max zasnal a ja udaje ze jestem zajeta ale juz chyba koniec z udawaniem.
Wstaje i wlaczam plytke - ruszam tylek .
Ktora rusza ze mna? Zaczynamy gimnastyke.
:-):-):-):-):-):baffled:

jeszcze nie... minelo juz 6 tyg i w przyszlywtorek ide do gina jak mi powie ze wsio ok to zaczne zakladac pas... no i balsamuje sie codziennie balsamami ujedrniajacymi itd... poki co moja skora zrobila sie troszke mlodsza bo wczesniej wygladala staro i byla strasznie pomarszczona!

Emwu ja ci całym sercem kibicowałam jedzac racuchy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

NO len smierdzacy ze mnie ze szok ! Ale powaznie marzy mi sie twoja figura!

takie szczuple chcemy byc a takie leniwe jestesmy! ja a tym tyg zjadlam 2 razy kebaba!!!:szok: i ja chce schudnac i brzuszka nie widziec! ale koniec z tym! od wtorku jak gin powie ze wsio ok to zabieram sie porzadnie za siebie i bede cwiczyc!!!!! mam duzo zapalu w sobie bo strasznie cche wygladac jak kiedys! jak wejde w 1 moje spodnie takie dla patyczakow to juz bede zadowlona.

Ja też chcę kebaba!!!!!!:happy2:
A mi też waga stanęła w miejscu...wacha się między 61-62...a starczyłoby mi 59:tak:
Ale zaparcia trochę przeszły więc kto wie...może jeszcze schudnę:sorry2:
Jak chcecie fajne ćwiczenia na brzuch to ja te polecam...jak się odchudzałam to naprawdę pomagały
6 Weidera ćwiczenia

Ja też chcę kebaba!!!!!!:happy2:
A mi też waga stanęła w miejscu...wacha się między 61-62...a starczyłoby mi 59:tak:
Ale zaparcia trochę przeszły więc kto wie...może jeszcze schudnę:sorry2:
Jak chcecie fajne ćwiczenia na brzuch to ja te polecam...jak się odchudzałam to naprawdę pomagały
6 Weidera ćwiczenia

a ja zrobie kebab jutro :)

Mnie lekarz opierniczył,że pomyślałam o pasie,powiedział:' absolutnie bo to strasznie rozleniwia mięśnie'...wyrzuciłam go coby mnie nie korciło...
nio i została mi tylko Cindy i jej ćwiczenia dla świeżo upieczonych mam...swoją drogą patrząc na nią się zastanawiam gdzie ona ta ciążę nosiła bo kaseta była ponoć nagrywana 3 miesiące po porodzie a ona wygląda super..hmmm
wytrawałości i systematyczności życzę nam wszystkim....
zaczynam od nowa dziś mam 68 kg(155 cm)..choć to w nawiasie się raczej nie zmieni..hihih

reklama
Kolejny dzien i kolejna porcje cwiczen wykonalam :-)
Jstem z siebie dumna . A im wiecej zaczynam cwiczyc tym adrenalina skacze i mam ochote na jeszcze .

Bede tak komentowala swoje postepy bo moze Was zmotywuje. A poza tym jak sie poprzechwalam jak to ja ladn cwicze to bedzie mi wstyd przestac ;-). Taki wlasnie podstep zastosowalam wobec samej siebie . hi hi.

Mea - i jak ta? plytke uruchomilas czy nadal leza na wierzchu ( i nie daj bog sie kurza).?

O Cindy tez slyszalam . Kolezanka mi mowila ze fajne sa te cwiczonka. No ale ie wszystko na raz. Najpierw opanuje Swoj program a potem cos moze zmienie o ile mi zapal nie minie.

Marta - a ja cycoli nie cwicze bo juz ich nie mam prawie :).

Do góry