reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

klebsiella pneumoniae w ciąży

No nie ukrywam, że w tej ciąży ciągnie mnie na słodkości, ale teraz napewno będzie pass, biorę też już dość długo lactinova mama + trivagin, jogurty też wlatują, ogólna biocenoza pochwy wyszła dobra
Witam i jak udało się wyleczyć klebsille? Ja też z nią walczę i na razie bez skutku. Aktualnie jestem w 12 tygodniu. Antybiotyk który przyjmowałam to amotaks, ale nie ma poprawy. Prawdopodobnie skończę na leczeniu dożylnym. Bardzo proszę o odpowiedź 😞

reklama
Witam i jak udało się wyleczyć klebsille? Ja też z nią walczę i na razie bez skutku. Aktualnie jestem w 12 tygodniu. Antybiotyk który przyjmowałam to amotaks, ale nie ma poprawy. Prawdopodobnie skończę na leczeniu dożylnym. Bardzo proszę o odpowiedź 😞
Czy udało się Pani wyleczyć jestem w pierwszych tyg ciąży i również wykryto te bakterie

Czy udało się Pani wyleczyć jestem w pierwszych tyg ciąży i również wykryto te bakterie
Przyjmowałam 3 razy pod rząd antybiotyk według antybiogramu, który był bezpieczny w ciąży. Niestety nie było żadnej poprawy. Skończyło się na leczeniu dożylnym w szpitalu. Po tygodniu posiew był czysty. Na ten moment jest 3 tygodnie od posiewu a chyba znowu mnie coś mocno złapało. Robię kolejny posiew, oby tylko nie była to przeklęta bakteria 😞

Po pierwszym antybiotyku udało się zwalczyć 🙂 później jeszcze parę razy miałam e coli więc trochę tych antybiotyków wybrałam, w końcu w 36tc wody odeszły i córeczka na świecie od 1 października 🙂

Po pierwszym antybiotyku udało się zwalczyć 🙂 później jeszcze parę razy miałam e coli więc trochę tych antybiotyków wybrałam, w końcu w 36tc wody odeszły i córeczka na świecie od 1 października 🙂
Super 🥰 ja właśnie wyleczyłam równiez, ale skończyło się na leczeniu dożylnym. Antybiotyki w tabletkach nie dawały rady. Po 3 tygodniach od czystego posiewu znowu mnie złapało coś, idę na posiew ciekawe co tym razem wyjdzie, bo objawy są hardcorowe. Jestem nastawiona na to że już do końca ciąży raczej nie uda się wyeliminować infekcji, dobrze że zaraz połowa za mną.

Do góry