• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kliniki in vitro godne/niegodne polecenia

reklama
Myślę, że to indywidualna sprawa. Ja pewnie poleciłabym swoją klinikę, bo pierwszy transfer okazał się udany, ale czytałam też na jej temat negatywne opinie bo np. nie transferują w niedzielę.

To ja tak samo, polecam InviMed Mokotów bo ja jestem zadowolona- wszystko dobrze wytłumaczone (jednak to zapewne zasługa samego lekarza), bez problemu załatwione dofinansowanie, wystarczyło tylko podpisać otrzymane kwity, spoko terminy jeśli chodzi o wizyty, u mojego doktorka żadnych opóźnień. I udało się za pierwszym razem 😉

To wszystko zależy z czym macie problem. Jeżeli problemem jest niskie amh, to warto szukać lekarza, który ma dobre wyniki przy stymulacji kobiet z niskim amh. Jeżeli problemem jest nasienie, to warto szukać androloga i zaplecza embriologicznego, które poradzi sobie z hodowlą. Jeżeli problem jest z endometriozą, to warto znaleźć specjalistę, który będzie w stanie tak ułożyć protokół, żeby ją maksymalnie wyciszyć przed stymulacją. I tak dalej...

Warto też wziąć pod uwagę to, czy chcecie badać zarodki - nie we wszystkich klinikach jest to możliwe. Jeżeli macie rozpoznanie niepłodność idiopatyczna, to warto sprawdzić immunologię i dobrać klinikę i lekarza tak, by respektowali zalecenia immunologa.

Dlatego ja bym nie słuchała tak ogólnie co ktoś poleca, bo z reguły ktoś poleci miejsce, w którym się udało, a to nie zawsze oznacza, że to będzie dobre miejsce dla Ciebie. Ważne są Wasze konkretne potrzeby i oczekiwania

Polecam KrakOvi i Macierzyństwo Fertility w Krakowie. Zaczynałam od Macierzyństwa w pierwszej ciąży a w kolejnych staraniach poszłam za moim lekarzem do KrakOvi.

Dwie córki na pokładzie czyli śmiało mogę polecić obie placówki

reklama
To ja tak samo, polecam InviMed Mokotów bo ja jestem zadowolona- wszystko dobrze wytłumaczone (jednak to zapewne zasługa samego lekarza), bez problemu załatwione dofinansowanie, wystarczyło tylko podpisać otrzymane kwity, spoko terminy jeśli chodzi o wizyty, u mojego doktorka żadnych opóźnień. I udało się za pierwszym razem 😉
Gratulacje :) A jakiego lekarza tam wybrałaś?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry