reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

Monika M. jakie objawy ma Twoje maleństwo, że podejrzewasz dysplazję? Ja mam wizytę na jutro, ale obawiam się, że o skierowaniu na usg mogę pomarzyć...
Czy może Twoje małe inaczej układa nóżki? Moja prawą ma zgiętą i na bok w pozycji "na żabkę" (znaczy jak leży na plecach to tak trzyma) a druga jest prawie wyprostowana a w biodrze zgięta w stronę prawej (jakby tanczyła "Zasiali górale..."). Czy któraś z Was zaobserwowała u Swojego dziecka niesymetryczne trzymanie nóżek podczas przewijania????

reklama
Beti-moja też nie przepada za smokiem. Ale zdarza jej się possać przed zaśnięciem nocnym. Muszę się jednak przed tym trochę namęczyć, bo nie chyta od razu, tylko kręci głową i wypluwa, ale po kilku-kilkunastu próbach chwyta i łapczywie ssie. najczęściej po 5-10 minutach wypluwa...i smacznie śpi...

BetiPK, moja mala też nie chciala smoka a okazalo się, że ksztalt jej nie odpowiada :-) Ponieważ je z butli smok musi być podobny do tego butelkowego. Mam w domu dwa o roznym ksztalcie i tym drugim trenuje tylko plucie na odleglość :-D Też zauwazylam, ze zaczela sie slinic na potęgę i pchać sobie lapki do buzi (ale tylko jak lezy na boczku). To chyba u nich norma a to slinienie moze miec związek z cwiczeniem slinianek przed wcinaniem stalych pokarmów.
Pola, moja w czasie przewijania macha girami jak szalona, az trudno jej pieluchę zalozyc :-D Sportsmenka :-D
Anii, mam nadzieje, ze twojemu szkrabkowi nic powaznego nie dolega i ze szybciutko wyjdzie z tego choróbska.

Moja Ola też tak ma ze smoczkiem, zanim zassie go to trzeba sie pomęczyć, ale niestety muszę korzystać z tego wynalazku, bo czasem trzeba ją jakoś uspokoić. U mnie się bez niego nie obejdzie przy dwójce dzieci.

moj maz kiedys powiedzial ze powinni nobla dac temu co smoczek wynalazl ;-) u nas kazde ubieranie w kombinezon to takie krzyki ze bez smoczka ani rusz...ale potem Kubus zasypia w kombinezonie i smoka wypluwa :-)

moja corcia nie chciala mocka jak byla malutka a maly czasem go potrzebuje wiec daje mu tez cwicze zanim dobrze go uchwyci musialam probowac z roznymi ksztaltami i najbardziej odpowiada mu taki zaokraglony na koncowcea najlepsze recz ktora go uspokaja i przy ktorej zasypia to suszarka do wlosow albo odkurzacz slyszalam o takich dzieciaczka ale normalnie nie wierzylam a tu masz mojego synka usypia to bez problemu

ja nie wiem czy to normalne..Kuba w nocy czasem przesikuje dwie pieluchy..czy Wasze tez tak maja? ani Pampersy ano Huggisy nie wydalaja a zmieniam czesto. Jakich pieluch uzywacie?

reklama
ja używam Pampersów, Konrad często tak sika że wypłynie mu na plecki, lub gdzieś bokiem. A jeśli chodzi o smoczka to w pierwszym miesiącu go stosowałam a teraz w sumie juz nawet nie wiem gdzie leży:-D jak mały płacze, a nie moge się nim zająć to pakuje go w fotelik, ustawiam w jakimś dobrym miejscu widokowym i juz jest spokój, chyba że jest głodny, to wtedy go karmie.

Do góry