reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kłopociki i radości listopadowych Mam

:tak::tak::tak:Lucyann z Nystatyną próbowałam i do picia i smarowania...cały czas wymioty...muliło ją i nagle zaczynało się...
a dziś zobaczyłam buźkę mojej Lili...całe usta w bąblach...ech, już nie wiem co robić...czy słyszał ktoś o smarowaniu buźki siuśkami dziecka w celu pozbawienia się krostek???metoda trochę obrzydliwa ale wszystkiego spróbuję jak pomoże a taki lek stosowała teściowa wszystkim swoim dzieciom i żyją...:confused:

reklama
Ile Wasz dzieci jedzą w ciągu doby? Moja była do 20.02 tylko na cycu, ale niestety przestałam jej wystarczać:-( Oprócz tego, że kiedy chce dostaje pierś dodaję 200 ml. nutrilonu na dobę, czy to cholera nie za dużo??

Pola, ja karmię tylko butlą, ale Oliwka to straszny głodomór.Je 5 - 6 razy dziennie po 150 do 180 ml mleka.Nie wiem, czy to dużo, w każdym bądź razie takie ma zapotrzebowanie moje kochane maleństwo :-)

Ale mi wczoraj kuba dal popalic. Plakal wieczorem okrutnie a ja w koncu razem z nim. Nie spal prawie przez caly dzien, jest bardzo aktywny i ciekawski a wieczorem byl zbyt zmeczony by jesc i zbyt glodny by zasnac i sie wkurzyl. porzadnie sie zryczal i padl, dopiero po krotkiej drzemce zjadl i zasnal na dobre. dzis wstalismy 9,20 a teraz spi juz druga godzinke od jedenastej. i traf tu za dzieckiem.

Cynamonka, uj, moja wcześniej potrafiła przespać 4 godziny w ciągu dnia jednym ciągiem, a teraz...uj. Ok. 10 pół godziny, a potem ok. 16.00 kolejna niepełna godzina, a tak to chce fikać a ja muszę na to patrzeć i znia dyskutować bo inaczej krzyczy...

Witaj w klubie Pola:-) Ja tez dzis pol dnia przesiedzialam patrzac co moje dziecko wyczynia, jak tylko odeszlam zaraz mnie przywolal do porzadku.

Witamy po krótkiej przerwie :-)

Trochę chorowałyśmy i dlatego nie miałam czasu za bardzo tu zaglądać.
W walentynki wyszłyśmy po tygodniu leżenia w szpitalu na zakażenie dróg moczowych, przy okazji przeszłyśmy tam obie grypę żołądkową (3 kilo w 3 dni - dieta cud :-D). Od ponad tygodnia jesteśmy na wolności co nie oznacza, że bez lekarzy. Wczoraj byłyśmy u pani rehabilitantki, która wyprowadziła mnie z równowagi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Hania ma trochę opóźniony rozwój ruchowy a ta raszpla jedna twierdzi, że to moja wina, bo cyckiem nie karmię :szok: Rzucała Hanusią, biła jej rączkami o leżankę a ta płakała i nie dałam rady jej potem uspokoić :no: We wtorek mamy wizytę u neurologa, zobaczymy co on powie.
Na dodatek okazało się, że mała ma chyba refluks i kolejna zmiana mleczka- na enfamil A.R. Ale po tej zmianie wcina jak szalona - 6x 200ml dziennie to norma :-D:-D:-D

I idz tu czlowieku w dobrej wierze po porade do lekarza a tu taki konowal sie trafi. Co za glupi babsztyl. Mialas pecha ale uszy do gory. Swoja droga niezle sie nachorowalyscie. wracajcie do zdrowia

Oj biedna Hania dobrze ze juz w domku a o zmiane rehabilitanta zawsze mozez prosic jak cos to zadac dobra rehabilitacja to taka gdzie obie strony wspopracuja i sie rozumieja inaczej nie ma sensu wiecej krzywdy niz pozytku nie daj sie i malej...
a teraz o nas ... wczoraj byl pediatra kot definitywnie wont z domku oj co sie naryczalam a zaden weterynaz nie che go uspic schronisko domowilo przyjecia i co ja mam zrobic... 8letni kot z astma i kamica nerkowa....ktory sika na poduszke osoby ktora cos mu zrobila nie tak....nie ma sily
a chomik dalej antybiotyk i jeszcze ja distalam szczepionke na zwiekszenie liczby przeciwcial w sumie zmow w aptece zostawilam kolejan stokwe podsumowalam w tym miesicu to mi juz poszlo 500zl w zeszlym 1000 chyba za chwile nie bede miala na jedzenie oj znow mam dola... chomik jeszcze dzis sobie diete zrobil nie chce jesc a mi w piersiach jedzonka dla niego brakuje ..... chce zeby bylo ok ale jak mam to zrobic wszytko przeciwko mnie:baffled: ale koniec ide nawtykac sie jedzenia i sciagne mu do butli moze bedzie mu latwiej ciagnac.. pa mamuski:tak:

reklama
Do góry