a ja wogole zmienie temat od dwoch dni moj maluch mial problemy ze spaniem i wczoraj zasnal o 1 w nocy przy uwaga dzwieku suszarki w dzien lubi sobie pospac przy odkurzaczu lub glosniejszej muzyce jak wylaczam od razu sie budzi wiec przy nim nie trzeba chodzic na palcach hi hi
reklama
co do skazy to ja dostaje obledu mamy szorstkie poliki od tygodnia i kieosko to wyglada ja pije dwa razy dziennie wapno na odczulenie i natluszczam ryjek troche zaczyna lagodzic sie jezeli ktoras z was dysponuje wiekszymi srodkami finansowymi albo dogada sie z alergologiem mozna zrobic badania z krwi na takzwane przeciwciala Ige iga alergizujace i sprawdzic co dziecku powoduje stan zapalny a debridet jest dardzo silnym lekiem i ja biorac go jako doroslaosoba mialam problemy z "glowa" wiec blagam ostroznie a lekarzy wymieniac jak znoszone ciuszki.. patalachow duzo posrod nich.....
Pola moze i cos w tym jest chomik marudzi codziennie miedzy 22a 24 od jakis dwoch tyg... moze i chodzi o wzrost? nie wiem a moze poprostu mam nocnego marka?

Pola moze i cos w tym jest chomik marudzi codziennie miedzy 22a 24 od jakis dwoch tyg... moze i chodzi o wzrost? nie wiem a moze poprostu mam nocnego marka?

góralka
Fanka BB :)
Pola Bruno też się czasem tak zachowuje przy karmieniu, ale zawsze kończy się to megapierdem, więc przypuszczam, że go boli albo w najlepszym razie jest nieprzyjemne. Nie wiem czy zmiana piersi w takiej sytuacji jest dobra, bo pokarm na początku jest wodnisty i słodszy, żeby dzieciątko mogło się napić, a pod koniec robi się bardziej gęsty i zawiera więcej tłuszczu i jest bardziej treściwy. Dlatego dziecko powinno wycycać całą zawartość i ewentualnie dopiero wtedy zabrać się za drugą pierś. W tej książce od Ciebie wyczytałam, że okresy wzmożonego wzrostu są dwudniowe, do dziś się zastanawiam jak je rozpoznać. Ale prawdą jest, że niedawno tak nagle ubranka zrobiły się przyciasnawe, a parę dni wcześniej synek jadł co chwilę. Bruno nadziera się regularnie między 22 a 24, czasem nawet do 1 w nocy. Ostatnio testujemy pomysł przytulania go w tym okresie, kilka razy już zadziałało. Czy ktoś potarafi mi powiedzieć po jakim czasie to co zjemy trafia do pokarmu? Nie mam pojęcia jak sprawdzać reakcję dziecka na nowe pożywienie, skoro nie wiem ile trwa przetwarzanie.
aniii
aaaaa Kotki dwa...
moja niunia też bardzo często marudzi wieczorami. mam tylko o tyle komfort że trwa to regularnie do 22 a potem zasypia na 4-5 godzinek.
Góralka ja również zastanawiałam się po jakim czasie to co zjemy trafia do pokarmu.niestety nigdzie nie znalazłam odpowiedzi.ale może któraś wie?
Góralka ja również zastanawiałam się po jakim czasie to co zjemy trafia do pokarmu.niestety nigdzie nie znalazłam odpowiedzi.ale może któraś wie?
Ciao laski :-)
Ewcia mój Bombasek też bardzo lubi takie monotonne, długo trwające dźwięki jak szum nawilżacza, suszarki czy odkurzacza w innym pokoju. Bardzo dobrze mu się przy nich zasypia . Natomiast jak zaczynam mu śpiewać kołysanki to robi oczy jak złotówki i zaczyna się śmiać, śpiewanie wcale go nie usypia przynajmniej narazie, zobaczymy co będzie potem
Mój syncio narazie (oby jak najdłuzej) nie ma długich okresów marudzenia.
Jeśli leży zbyt długo sam zaczyna swoje monologi (naprawde szbko zaczął gaworzyć a zazwyczaj u chłopców pojaiwa się to poźniej) typu aaa, łaa, maaa, ne, na,aaeea. Potem ten monolog zamienia się w biadolenie, potem już jest postękiwanie a po pewnym czasie jest już płacz. To znaczy że albo pieluszka pełna, albo się już nudzi, albo potrzebuje przytulenia czy zmiany miejsca.
Ale nieraz pojawia się ostry ale krótki wrzask i to zarówno jak śpi jak i nie i to świadczy że coś w brzuszku się dzieje ale dzięki Bogu nie trwa to długo.
Dziewczny jeśli u Was takie histerie maluszków trwają długo zwróćcie uwagę na to co jecie a może już Wasze dieciaczki ząbkują. Mój Mały np. już pogryza piąstkę pomimo że jest najedzony i ostatnio dość często się ślini.
Ewcia mój Bombasek też bardzo lubi takie monotonne, długo trwające dźwięki jak szum nawilżacza, suszarki czy odkurzacza w innym pokoju. Bardzo dobrze mu się przy nich zasypia . Natomiast jak zaczynam mu śpiewać kołysanki to robi oczy jak złotówki i zaczyna się śmiać, śpiewanie wcale go nie usypia przynajmniej narazie, zobaczymy co będzie potem

Mój syncio narazie (oby jak najdłuzej) nie ma długich okresów marudzenia.
Jeśli leży zbyt długo sam zaczyna swoje monologi (naprawde szbko zaczął gaworzyć a zazwyczaj u chłopców pojaiwa się to poźniej) typu aaa, łaa, maaa, ne, na,aaeea. Potem ten monolog zamienia się w biadolenie, potem już jest postękiwanie a po pewnym czasie jest już płacz. To znaczy że albo pieluszka pełna, albo się już nudzi, albo potrzebuje przytulenia czy zmiany miejsca.
Ale nieraz pojawia się ostry ale krótki wrzask i to zarówno jak śpi jak i nie i to świadczy że coś w brzuszku się dzieje ale dzięki Bogu nie trwa to długo.
Dziewczny jeśli u Was takie histerie maluszków trwają długo zwróćcie uwagę na to co jecie a może już Wasze dieciaczki ząbkują. Mój Mały np. już pogryza piąstkę pomimo że jest najedzony i ostatnio dość często się ślini.
meggi9.11
Fanka BB :)
blue sadzisz ze to moze byc juz zabkowanie?moja Sarenka ma 2,5 m-ca prawie i krzyczy czasem tak przerazliwie i non stop piaski wkłada do buzi- a smoczka nie chce za diabła- wypluwa- a wiem ze jest najedzona i nie ma kolek (chyba- nigdy nie miała- kupki i pierdzioszki jak nalezy sa zawsze)...słyszałam ze zabki od 3 m-ca moga isc a równiedobrze dopiero ok 9 m-ca...ale zyzby to juz było ta- juz by ja cos tam swedziało..hm...

gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
wkladanie piastek do buzi to normalne na tym etapie rozwoju. a jak dzieci zaczynaja ssac raczki to momentalnie sie slinia, wiec to nie musza byc koniecznie zabki.
aniii
aaaaa Kotki dwa...
megusek mam pytanie do Ciebie. czy oprócz zielonych kup coś w nich było niepokojącego? np śluz, krew itp.?bo Lila robi już takie od tygodnia, raz robi normalną a potem kilka zielonych. nie dostałam od lekarza żadnego skierowania na posiew więc czy mam się niepokoić?
reklama
anii - my placilismy za posiew (36 zl) bo pediatra kazala dzialac szybko przez tel.
Obserwuj kupke jak Lila ja robi, czy jak wychodzi to sie pieni? nasze mialy czasem pasma krwi (malutkie) i sluz takze. Teraz znow maja dobry kolor.
Warto przeczytac opis Sati:
Re: znowu kupka
- Grupy dyskusyjne w Senior.pl
http://www.alergia.org.pl/pacjent/inne/klebsiella.htm
Obserwuj kupke jak Lila ja robi, czy jak wychodzi to sie pieni? nasze mialy czasem pasma krwi (malutkie) i sluz takze. Teraz znow maja dobry kolor.
Warto przeczytac opis Sati:
Re: znowu kupka
http://www.alergia.org.pl/pacjent/inne/klebsiella.htm
Podziel się: