reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopoty z naszymi dzieciaczkami

reklama
spirytusem smaruje sie pepuszek..obmywa sie patyczkiem... kup kosmetyczny spirytus jak nie dostaniesz zwyklego... jakby co pomoge gdybyc chciala...zapytaj w aptece kolo dunnes stora w tej kolo eyre square ..tam pracuje polski farmaceuta...napewno doradzi w sprawie spirytusy..spirytus powinnas kupic w aptece czysty i go rozcieczyc z przegotowana woda 1 kieliszek spirytusy i chyba 2 wody nie pamietam ale farmaceuta bedzie wiedzial co i jak :-) gdybys chciala pomocy przy obmywaniu pomoge :tak: pozdrawiam

agnieszka72 my z kolei robilismy inaczej niz didi.Zapytalismy pielegniarki w szpitalu i ona powiedziala,zeby przemywac tylko letnia przegotowana woda i NICZYM WIECEJ.Wszystkie inne srodki wysuszaja nie tylko pepek,ale i skore wokol niego.My tak zrobilismy i pepuszek corci zagoil sie i odpadl po niespelna tygodniu!Ale wiem,ze niektorzy smaruja spirytem,gdyby nie pielegniarka,pewnie tez bysmy to robili.Ponadto pielegniarka,ktora przychodzi do Ciebie do domu przez pare dni,tez mowila zeby sama letnia woda.Chyba wiedza,co mowia:) Ale i woda i spiryt dziala.Ja wybralam wode.Decyzja nalezy do Ciebie.

No coz ja tez uzywalam wody...do wielu innych rzeczy gdzie w Polsce zalecaja cuda wianki tez byla woda...i u nas sprawdza sie w 100%...

Dlatego napisalam-decyzja nalezy do kazdego,nikt do niczego nikogo nie zmusza.U mnie sprawdzila sie woda.Gdyby cos zaczelo sie dziac z pepuszkiem(zaczalby ropiec czy cus),pewnie przemylabym spirytusem.Ale pepuszek goil sie slicznie,wiec po kiego mialam brac spiryt.Moze tak sprobuj?Co do pepuszka jestem zwolenniczka woda.

BabyBoom: Pielęgnacja noworodka

tu jest wsystko opisane o pielegnacji ..

a tak z innej beczki..nie ufam irlandzkim sposoba..niestety..nie przemawiaja do mnie wole te sposoby ktore stosowaly babcie i prababcie..no i nasi polscy lekarze..bo jednak irlandzki sposob leczenia daje wiele do zyczenia

tutaj tez jest sporo o pepuszku

DZIECKO Zdrowie i pielęgnacja | Noworodek i pępek | Dziecko, pielęgnacja dziecka | magazyn kobiety Tik-tak.pl

o i przypomnialo mi sie jak zrobic samemu taki spirytus do przemywania..kupujesz zwykly czysty spiryt w monopolowym..i 2 kiliszki spirytu i 1 wody czyli jak mi polozna powiedziala 1 kiliszek sirytu dla taty 1 spirytu dla mamy i 1 wody dla maluszka :)

oni w ogole tutaj ida na latwizne.wode do podmywania sie po porodzie,do ropiejacego oczka,do pepuszka.
ja ich nie slucham.zawsze szukam innych sposobow porownuje i wybieram.wode w irlandii maja bardzo zanieczyszczona.sa w unii prawie najgorsi pod tym wzgledem.

reklama
Do góry