reklama

Klub mam małych alergików

podaję małemu dicoflor 30, wczesniej dostawał lacidofil nawet dość długo ze 2 miesiące tak kazała lekarka.
kurcze ja sie ucieszyłam ze z testow wyszlo mu 0,00 a to moze i tak byc nieprawda.:szok: no cóz trzeba trzymac ręke na pulsie non stop.:tak:

dicoflor i lacidofil, chyba oba mają mleko w składzie

kasiuLLka, moim zdaniem musicie spróbować różnych mleczek, jak poczytasz tutaj alergia nie jest prosta do zdiagnozowania a tym bardziej do "wyleczenia". To nie infekcja. Trzeba próbować. A dlaczego sądzisz, ze twój maluszek miałby tracić na wadze jedząc nutramigen??? Mój je już 1,5 roku i miewa się świetnie. Na początek aby przyzwyczaił się do smaku mieszałam mu z normalnym mleczkiem i po tygodniu byliśmy juz na samym nutramigenie.
Niestety, musisz się przyzwyczaić, że "leczenie" alergii to doświadczenia, teraz masz tylko mleko a wesoło będzie dopiero jak zaczniesz wprowadzać inne pokarmy. Nie odbierz tego jako straszenia tylko jako zachętę do pozytywnego myślenia już teraz to potem będzie łatwiej :tak:
powodzenia

reklama
Fredzik dziękuje za wsparcie, martwie się tym bo mało zjada, Ona potrafiła połykać wręcz 120ml na raz bez zająknięcia, a teraz to 120 z trudem i to z przerwami.

KasiuLLka! bo te preparaty bezmleczne sa po prostu niesmaczne - mala je tyle zeby zaspokoic glod, ale szybko sie przyzwyczai!
i pamietaj ze dzieci na diecie niczego nie traca z dziecinstwa! maja je (tak jak diete) po prostu troche inne ;-)

Witam wszystkie mamusie. Jestem tu nowa. Niestety tez mam alergika i juz mi rece opadaja. Jestesmy na nutramigenie, ale maly od poczatku nie chce go jesc. Zaczelam zageszczac mu kleikiem ryzowym i przez dwa tyg bylo ok. Jadl chetnie i duzo a teraz znowu wszystko wrocilo do normy. Pluje, prezy sie i przez dwa dni zrobil mi kupke ze sluzem. Czy to wina kleiku? Czy tez moze go uczulac?

witaj!

teoretycznie kleik ryzowy nie pownien uczulac... odstaw mu moze ten kleik a najlepiej idz z malym do lekarza - moze zmieni nutramigen na cos innego np. Bebilon Pepti, choc tez ma on smak nieciekawy ;-/ ale to kwestia przyzywczajenia...

witaj!

teoretycznie kleik ryzowy nie pownien uczulac... odstaw mu moze ten kleik a najlepiej idz z malym do lekarza - moze zmieni nutramigen na cos innego np. Bebilon Pepti, choc tez ma on smak nieciekawy ;-/ ale to kwestia przyzywczajenia...

Niestety bebilon pepti juz mielismy i nic.... Pani dr powiedziala, ze teraz ma najlepsze mleko. Jak mowilam o kupkach, ze sa ze sluzem czasami to ona na to, ze niektore dzieci tak maja.

hmmm... coreczka kolezanki miala zielone sluzowate kupki po herbatce Hippa - przechodzily po kilku dniach... i wiesz co? patrze na suwaczek i... Karolinka tez sie urodzila 23.12.2008 r ;-)

Niestety bebilon pepti juz mielismy i nic.... Pani dr powiedziala, ze teraz ma najlepsze mleko. Jak mowilam o kupkach, ze sa ze sluzem czasami to ona na to, ze niektore dzieci tak maja.

hmm no niby nutramigen najlepszy ale znam dzieci uczulone na nutramigen, jest wiele mlek: humana SL, bebilon sojowy (nie mylić z pepti) i jeszcze kilka i może warto spróbować

rubi, mój Szymek na wszelakie herbatki hippa itp jest koszmarnie uczulony tak samo jak na jedzenie ze słoiczków dla dzieci, nie wiem co go z tego uczula :confused2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry