kurcze nie moge sie zalogowac, bo zapomnialam hasla-uroki ciazy.
ja tez jestem z Pomorza i bardzo sie ciesze, ze moge sie z Wami podzielic wrazeniami o opiece w szpitalu. jeszcze nie rodzilam, bo przechodze swoja pierwsza ciaze, ale caly czas jestem pod stala opieka lekarza ze szpitala w Wejherowie. jestem w 25 t.c. i poznalam juz plec dziecka.bede miala coreczke-Zosienke.
dwa miesiace temu w tym samym szpitalu rodzila kolezanka i jej wrazenia sa bardzo pozytywne. mowila, ze polozne bardzo pomagaja i lekarz caly czas przy tobie czuwa. ona rodzila "rodzinnie", czyli z partnerem i o wszystkim wyraza sie jak najbardziej pozytywnie.
o remoncie porodowki slyszalam i nawet wczoraj jak tam bylam(zapisac sie do szkoly rodzenia) to siostra powiedziala, ze najprawdopodobniej zalapie sie na nowe sale. chodzi o to, ze sale beda pojedyncze i maz bedzie mogl byc obecny przy mnie caly czas, od poczatku skorczow do kilku godzin po porodzie. pokoiki maja byc przytulnie urzadzone i co dla mnie najwazniejsze- nikt poza personelem nie bedzie mizagladal miedzy nogi.
ze szpitalem w wejherowie jest jeszcze jedna super sprawa. jak chodzisz tam do szkoly rodzenia, to porod rodzinny kosztuje cie tylko 50 zlotych. sama szkola 100 zlotych. uwazam, ze to nie drogo, bo podpytalam kilka innych dziewczyn o ceny i podobno inne szkoly sa duzo drozsze.
w kazdym razie ja bede rodzic w Wejherowie. sama sie tu urodzilam i nie wyobrazam sobie rodzic gdzie indziej. polecam ten szpital Waszej uwadze. jezeli macie jeszce troche czasu do porodu, to mozecie wziasc pod uwage to miejsce,szczegolnie ze wzgledu na remont porodowki i super personel.
pozdrawiam goraco
ola