reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witajcie :) dziękuje za mile przyjecie :)

Ania K. - ja również jestem ze Śląska. Konkretnie z Gliwic. Przyjechalam rok temu, z górką :) i tak mi się spodobało, że nie myślę o powrocie :) Chwile mieszkaliśmy w Oliwie, obecnie na Żabiance.
Piosenek nie piszę, wierszy również :) Trochę gram na nerwach - ostatnio hihi :) Jeszcze pracuję, w wydawnctwie medycznym, choc z dnia na dzień coraz mniej mi się chce :) I jak mi nie zarezerwuja stalego dostępu do toalety to chyba szybko przestanę :)
Póki co, spedzam czas na szperaniu w sieci, czytaniu wszystkiego co wpadnie w ręce o ciazy, porodzie i dzieciaczkach i.. przygotowaniach weselnych. :) Dzidziuś marzyl się już od jakiegos roku, od pól zaczelam lykać kwas foliowy a miesiac przed zrobieniem testu ciazowego dr Zinkiewicz zapisal dupchaston (regularność mojego miesiączkowania pozostawiała wiele do zyczenia). Radości bylo coniemiara :) I dalej jest. Najbardziej szaleje babcia i dziadek :)
Ja troche martwilam sie tym dupchastonem, ktorego dawkę po stwierdzeniu ciąży zwiekszyl mi doktor. Bylam nawet na konsultacjach u swojego starego ginka na Ślasku. Troche mnie uspokoił... ale jednak.. Ale obawy ma chyba każda przyszła mama prawda? :)

Tymczasem sciskam wszystkie Wasze bejbiski w dniu ich swięta :)

reklama
AbEjA ja brałam ten dupchaston jak tylkodr stwierdził ciążę , bo była zagrożona - dlatego chyba nie masz się co martwić, lepiej łykac.
Szkoda że mieszkasz na Żabiance - i znów nie mam mamy na spacerki z maluszkiem :(

Pogoda mnie też dobija, dzisiaj nawet wypusciłam się na spacerek i po 15 minutach wróciłam bo zaczęło padać :mad:

Abeja ja pochodzę z Żabianki i często tam jeżdżę do rodziców,wiec może kiedyś w letni dzień się spotkamy ??? :D Uważam że to super dzielnica,wszędzie blisko i miejsc na spacerki sporo.

Ikpi to szkoda, że nie podeszłaś... :-[ Może następnym razem? Ingusia ma katarek więc nie wiem czy znowu nie będę musiała odrabiać zajęć w czwartek.

Aniuk odezwij się pliz, czy dostałaś moją wiadomość o kostiumie? :-[

Witam szanowne grono ;)

Jestem wściekła, bo ostatnio napisałam do Was dłuugaśnego posta i wcięło :mad:
Witam nową ciężarną koleżankę- super, że znów będziemy to przechodzić.

Agula, czemu zrezygnowałaś z wieczornego mleczka????
Co do bucików- Kubus dostał 3 pary na roczek od babć- ale ja wybierałam. My kupiliśmy 2 pary bartka i jedne Marquity. Myślę, że w jedne porządne warto zainwestować. W domu Kubula chodzi w takich szmacianych z odkrytymi paluszkami, ale tez łądnie mu trzymają kostkę.

Kubus wczoraj na dzien dziecka zrobił mi niespodziankę. Zaczął chodzić.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj poszłam z nim na szczepienie poroczkowe (ale ze mnie wyrodna matka- w dzień dziecka) i wogóle nie mogłam się za nim naganiać. Cały czas chodzi. A jak się przewróci, to nie zniechęca się, tylko dalej wstaje i idzie. Dziś od rana miałam duzo radości - ide do kuchni, a nagle słysze tup-tup, a moje kochanie idzie za mną na dóch nózkach. Mówie wam ale super uczucie!!!!!

SPÓŹnIONE ŻYCZONKA Z OKAZJI DNIa DZIECKA DLA NASZYCH WSZYSTKICH SLICZNYCH SZKRABÓW!!!

Mnie też pogoda dobija, czasami robię parę podejść zanim uda mi się wyjść z małym na spacer.

Edytka nie smuć się!!!! Trzymam kciuki z atój egzamin to chyba już niedługo 8 czerwca????

Mam nadzieję, że już niedługo zaświeci porządne słoneczko i będziemy mogły spotkac się na spacerek na świeżym powietrzu!!!

Witam serdecznie!
na początku składam WSZYSTKIM MALUCHOM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI ICH WCZORAJSZEGO ŚWIĘTA!!!! :)
Gratulacje dla Kubusia, który wczoraj zrobił niespodziankę rodzicom i zaczął już sam tuptac! Ja byłam wczoraj z okazji dnia dziecka z moją fasolką pierwszy raz na basenie :laugh:! troszkę się obawiałam ale było super. Co prawda pozwoliłam sobie tylko na godzinkę pływania, ale zawsze to coś. Czuję się świetnie, oby tak dalej!
Opowiem Wam troszkę jak to było w zeszłym tygodniu, kiedy powiedzieliśmy naszym rodzicom o naszym szczęściu ;). Oczywiście kupiliśmy dla mam piękne bukiety kwiatów i do każdego dołączyliśmy zdjęcie USG z naszą kruszyną. Od razu wiedziały o co chodzi! Potem były łzy ogromnego szczęścia i wielkie gratulacje. Super przeżycie! :) :)
Bardzo się cieszę, że AbEjA dołączyła do TRÓJMIEJSKIEGO grona! Teraz jesteśmy już dwie ;).
Troszkę się rozpisałam. Chyba się nie gniewacie ;).
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo, bardzo serdecznie!!!!!!!

Gratulujemy Kubusiowi nowych osiągnięć, super niespodzianka dla rodziców.

Aruna, fajowo,że jesteś taką aktywną ciężarówką ;). Ja to tylko lezałam na kanapie :laugh:

pozdrawiami

Aruna wiesz, że szkoła pływania dla niemowląt "Dzidziuś" prowadzi gimnastykę dla babek w ciąży? podaję linka http://www.dzidzius.info/przyszle_mamy

Bardzo ładnie powiedzieliście rodzicom o fasolkowym wnusiu! :laugh:

Ewka to rewelacja! Ucałuj Kubusia od nas i pogratuluj mu sukcesów!!! Teraz się cieszysz, ale potem pewnie będziesz przeklinać ten dzień. ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Wiecie jaki ten świat mały jest. Umówiłam się z koleżanką (też z forum zresztą, z grudniówek) na spacerek. Idziemy sobie ulicą, patrzę - Dawidowa z psiorkami posuwa! :laugh: Ale numer!

Nathalie pisze:
Wiecie jaki ten świat mały jest. Umówiłam się z koleżanką (też z forum zresztą, z grudniówek) na spacerek. Idziemy sobie ulicą, patrzę - Dawidowa z psiorkami posuwa! :laugh: Ale numer!

A no dokładnie tak było :p Ale Ziemzia ma fajnego męża  ::)  :p

No tak weekend jest i cisza!

Gratulacje dla Kubusia!!!Dawid już też coraz śmielej chodzi,szczególnie w gościach,bo w domu to tylko od telewizora do komputera,dziś go wyłączył  ;D A telewizor to już ma do perfekcji opanowany,ostatnio włączył sobie Fox Kids i jakaś piszcząca bajka była,to i on zaczął piszczeć. Kurcze czemu te dzieci się matki nie boją,jak mój tata mu powie nu nu,to się boi,a ja se mogę gadać i krzyczeć i nic!!!

Jutro jadę na roczek chrześniaka,ciekawe jaka różnica teraz między nimi ;)

Edytka a jak tam Julka ze swoim rozwojem motorycznym ??? Jakieś sukcesy?No napisz coś więcej do nas!!!!!!!!!

Aruna
naprawdę piękne powiadomienie!!!A jak przeżyłaś badanie usg?

A tak ogólnie rzecz biorąc to ja już wszystkiego mam dość,bo ostatnio mi się wali na głowę...

reklama
Cześć dziewczynki :)
Dawno mnie tu niebyło, bo po powrocie do pracy nie mam kiedy zajrzec na forum :p szczególnie że jak juz znajdę wolna chwilkę to moja siosrka okupuje kompa i musze z nia walczyc o kazda minutę ;D ;D
Wrócic do pracy było cięzko, ale jakos sie przystosowałam i juz jest ok ;)
Na dzień dzisiejszy jestem przeziebiona i katara cholerny mnie męczy :p a najgorsze z tego jest że dzis w nocy mała mi cały czas płakała i miała temp 38,1, ale niekicha i nie ma katarku, także nie wiem od czego ta temp. :p może to na ząbki? co myslicie? Zasypiała i nagle budziła się z płaczem, to tak jakby cos ja bolało :-[
Na spotkanko nieudało mi sie wyrwac i mam nadzieję, że na kolejne uda mi się załapac i was poznać :)
GRATULUJE KUBUSIOWI PIERWSZYCH KROCZKÓW

Do góry