thepaszkov
Fanka BB :)
Normalna sprawa, mówią o tym nawet psychologowie„żałoba po super życiu”
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Normalna sprawa, mówią o tym nawet psychologowie„żałoba po super życiu”
![]()
Oczywiście, że nie były złośliwe. Raczej chciałam odwrócić jej uwagę, że przy dziecku można mieć zdecydowanie gorsze problemy niż „żałoba po fajnym życiu”Myślę, że te wpisy o chorobie, 3 dniówce itd nie były złośliwe, też nie musiały tyczyć się autorki.
Autorka sama napisała, że ma samoocenę niska, dlatego psycholog potrzebny jest bo od tego niedaleka droga do depresji.
I dajcie już na luz. Jedną będą cieszyć takie rzeczy, drugie inne rzeczy.
Są matki, które cieszy najmniejszy postęp dziecka a są takie, które czekają aż coś je ucieszy. Tylko, że czas leci szybko i wiele można ominąć
Dobra spagetti robię, któraś głodna jest?![]()
No, można sobie najpierw cisnąć a potem cukrować na privChyba mało rzeczy tu jeszcze widziałaś![]()
A jak ktoś jest otwarty na opinie innych, to często te takie brutalne czy skrajne pomogą otworzyć oczy na inne kwestieA ja uważam, że jest to forum i każdy ma prawo do swojego zdania. Skoro ktoś pyta, to musi liczyć się z różnymi zdaniami![]()
No przecież ja to wiemOczywiście, że nie były złośliwe. Raczej chciałam odwrócić jej uwagę, że przy dziecku można mieć zdecydowanie gorsze problemy niż „żałoba po fajnym życiu”
(sorry porwał mnie ten tekst)
Na dodatek w przypadku autorki do tej pracy będzie mogła na luzie wrócić. Czemu nikt nie napisał jeszcze, że trzeba żyć chwilą, a nie tym co dopiero będzie![]()
Ty chyba nie o mnie mówisz bo ja Ci nie cisnę przecież koleżankoNo, można sobie najpierw cisnąć a potem cukrować na priv
![]()
Wiadomo, że każda jest inna ale dla mnie organizacja jest bardzo ważna w ciągu dniaChyba nie jesteś
Jedna z nas ogarnia bardziej, druga mniej. Jedna ma absorbujące dziecko, druga mniej. Powiedzieć komuś, że ma się tak samo jak druga osoba to tak jakby powiedzieć, że tak samo coś kogoś boli. A nie wiemy przecież jak druga osoba coś odczuwa, nie da rady tego stwierdzić na sto procent
Ciężko jest takie odczucia porównywać do siebie.
Dobra jak zapomniałaś jak wyglądały nasze początki to już siedzę cichoTy chyba nie o mnie mówisz bo ja Ci nie cisnę przecież koleżanko![]()
A jak ktoś jest otwarty na opinie innych, to często te takie brutalne czy skrajne pomogą otworzyć oczy na inne kwestie![]()
A podasz przykład zorganizowanego dnia? Tak z ciekawościWiadomo, że każda jest inna ale dla mnie organizacja jest bardzo ważna w ciągu dnia![]()