reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kogo nosimy pod seruchem? Chlopca czy dziewczynke?

Joaś tylko się nie denerwuj. Łożysko ściana przednia na tym etapie ciąży jest ok. Ja też tak miałam. Dopiero później chyba jest na tylnej ścianie, więc nie musisz się tym niepokoić.
Skoro lekarz powiedział, że dziecko zdrowe więc na pewno tak jest. Lekarzom często się wydaje, że to co dla nich jasne musi też być takie dla pacjenta i mu nie mówią. Gdyby coś było nie tak, na pewno by Ci o tym powiedział. A że jest ok, więc przeszedł nad tym do porządku dziennego :)

reklama
Joas, na pewno z maluszkiem wszystko jest w porzadku! Gdyby bylo cos nietak, to lekarz na pewno powiedzialby Ci o tym. Jezeli chodzi o lozysko to sie nie orientuje, ale wiem tylko tyle, ze lozysko na przedniej scianie to nie to samo co lozysko przodujace, wiec sadze, ze nie ma zadnego powodu do niepokoju.
pozdrawiam
Aha, mnie lekarz tez nic w tej chwili nie napisal o karku. Tylko jeden raz, to byl chyba 12 albo 13 tydzien ciazy.

Ja wiem tylko tyle, że jeżeli masz łożysko na przedniej ścince, to po prostu musisz bardziej uważać, żeby przez przypadek nie uderzyć się w brzuch, bo to wtedy może być niebezpieczne, zrobi się krwiak i łożysko będzie się odlepiać. Ale nie piszę tego żeby cię przestraszyć, sama sie tego ostatnio dowiedziałam.
A mój lekarz też nic nie mówił o nerkach, ale skoro przez całą wizytę zapewnia że wszystko jest w porządku, to mu po prostu wierzę. Bez sensu jest się zadręczać. :)
Nasze dzieci urodzą się zdrowe i koniec kropka. :)

cześc ja przez to ze własnie wróciłam ze szpitala znam na 90% płec dziecka to chłopczyk ,natomiast niestety tak jak pisałam w samopoczuciu to mam skurcze ,nowe silne leki ,skrócona szyjke i lozysko tez na przedniej scianie ale łozysko na przedniej to chyba nie jest tak zle

Serduszko, gratuluje synka! Widze, ze "towarzystwo" robi sie mieszane :) Z Twoim malenstwem na pewno wszystko bedzie dobrze i dotrwacie do konca ciazy jako 2 in 1 :)!Powodzenia i duzo zdrowka!

witam wszystkich serdecznie!!!
ja plci jeszcze nie znam ale w rodzinie u mojego meza sami chlopcy:) chociaz obiawy na dziewczynke mam:) ale ludzie mowia mi ze chlopak bo ladnie wygladam:D
poczekamy............................zobaczymy
:angel: >:D

Znajoma, jeszcze troszke musisz poczekac, zeby poznac plec maluszka! :) Mnie dwukrotnie wyszla na USG dziewczynka, chociaz wyglad, brzuch, zachcianki przemawiaja za chlopcem, ale to tylko takie zabobony, wiec lepiej wierzyc lekarzom :)

pozdrawiam serdecznie

wiem wiem ze musze poczekac:D
ale zupelnie inne objawy mam niz z synkiem, inne zachcianki i wogole gorzej przechodze ciąże.
ale i tak nigdy nie jest sie 100% pewnym płci.
na 1005 pewnosci jeszcze z ponad 6 mc musze poczekac:)

Dziewczyny, wiem, ze lozysko na przedniej scianie to nic zlego. Natomiast dwukrotnie mialam na tylnej wiec same rozumiecie ze jak ktos szuka to znajduje ;). I tylko tyle....

reklama
Do góry