reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

Co do chodzika, to ja tez mam kurcze dylemat. Uważam, ze chodzik małej do szczęścia potrzebny nie jest, a już na pewno nie teraz jeśli Ona nawet za dobrze mi nie siedzi:eek: :no: , ale mąż i teściowie uważają, ze fajnie by było małej kupić, bo by sobie już w chodziku śmigała:szok: :no: :baffled: :unibrow: Cholender, niech ona się najpierw nauczy siedzieć i raczkować to pogadamy o chodzeniu.
Z drugiej strony, dopuszczam taką opcje, że mogłaby ten chodzik mieć jako zabawkę, tylko wiem, że jak już chodzik w domu będzie to wszyscy ją będą non stop do niego wsadzać:wściekła/y: :unibrow:

reklama
Renee no cóz niektórzy sa niereformowalni:no: a co do chodzika to na razie się nie zgadzaj bo tak jak piszesz wszyscy będą na siłę chcieli małą w nim zobaczyć a jej niewątpliwie to się spodoba a jeżeli dobrze ci jeszcze nie siedzi to szkoda paprać jej kręgosłup przez zachcianki dorosłych.

Ja mam pytanie do mam juz wcześniej mających dzieciaczki: do jakiego wieku potrzebna jest spacerówka???

teściowa dziś dzwoniła i zaoferowała że kupi małej spacerówkę (cena nie gra roli:cool2:choć nie chciałabym jej za bardzo naciągać) tylko zasugerowała że wybór pozostawia nam ale żeby się nie okazało ze za rok będzie za mała no i teraz nie wiem jaką kupić bo podoba mi się ta Ewy ale kurcze chyba na długo może nie starczyć, zwłaszcza ze już któraś pisała że niektóre są do 15kg a Ami ma już 10 więc za rok może dobić do 15:dry:

Mada wydaje mi sie, że nawet trzyletnie dzieciaczki nieraz jeżdża w spacerówkach, więc jeszcze na troche ci sie przyda, tylko musiała by być w miarę mocna

Renee - chodzik to raczej nie dobry prezent dla dziecka nieumiejacego siedzieć. Moim zdaniem można włożyc do niego dziecko, które próbuje juz chodzić, a w razie utraty równowagi, przyda mu sie to całe siedzonko. Bo nauka chodzenia na siedząco jest dla mnie bezsensu. Inne mieśnie pracują, dziecko nie uczy sie utrzymywać równowagi i to co już ktoś pisał może doprowadzic do deformacji stawów. Zdecydowanie jestem za jeździkami-pchaczami.

Generalnie to większość spacerówek jest od 6 miesięcy do 3 latek właśnie. Z ograniczeniem wagowym to ja się pierwszy raz spotykam...

Mogę Ci polecić mojego X-Landera ;-) Super wygodny dla dziecka, świetnie się prowadzi, rewelacyjna amortyzacja, ale nie należy do najtańszych.

decyzje podjęłam,chodzika kupować nie będę.nieteście mają kupić jeżdzik,pchacz i jak ewka bedzie gotowa to sobie bedzie sama dreptać, jak mam jej pokrzywic kręgosłup albo poprzesuwać miednice to nie ma najmniejszego sensu. na razie opusciliśmy łozeczko i sobie tam stoi troszke jak ma ochote . a reszta w swoim czasie.:tak:

u nas tez chodzika nie bedzie...moj kuzyn , dostal taki sliczny wypasiony, bylo to lata temu kiedy o takie rzeczy to bylo ciezko, chodzil w nim , a pozniej co co pozniej problemy z bioderkami , dlugo byl w takiej metalowej szynie , biedczek strasznie sie meczyl ...zadnych chodzikow u mnie w domu :no:

Ja właśnie wróciłam od swojej pediatry i też nam doradziła żeby nie sadzac dziecka w chodzik poniewaz nie wpływa to kożystnie na rozwój fizyczno-motoryczny dziecka.. Więc u nas chodzika- niet.

reklama
A ja planuje kupić taki, ma te same funkcje co od siluni, ale nie chce mi sie wklejac tyle zdjęć

Do góry