reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

lekarz w skrócie powiedział mi , ze jest to patologiczna tkanka powstała w miejscu rany. Moja jest malutka więc obyło się bez zabiegu czasem w znieczuleniu

Agrafka neurolog zauważyła już w szpitalu , ze podczas płaczu małej opada prawy kącik warg. Ma tak do tej pory i 16 mamy neurologa:tak:tyle co znalazłam w necie to czasem lekarz zaleca rehabilitację a czasem po prostu uznaje to za" niezagrażające"

reklama
Martolinka - dobrze, że podwozie już przejrzane, za tydzień można oddać do użytku ;-):-D Też nie wiedziałam, że aż tak dokładnie maluchy są oglądane, w końcu mamy XXI wiek i powinny być robione wszelkie nieinwazjne badania takim maluchom...

Dziewczyny, orientujecie się ile noworodek zjada w jednym karmieniu - pi razy oko ?
Czeka mnie kilka wyjść, np. w poniedziałek zebranie u ali w przedszkolu, potem chciałąm tego fryzjera załatwić, potem jeszcze kontrola popołogu, która mi sporo zajmie bo to w szpitalu.
Czułabym się lepiej gdybym mogła M zostawić trochę mleka, spróbuję zacząc odciągać chociaż nienawidze tego.. Nie wiem ile to bedzie taka minimalna porcja na uspokojenie ?

Bo chyba lepiej nie dawać tak z doskoku MM, prawda ?

i tak nie wiem czy Wojtek załapie buletkę, ale moze jeśli bedzie w desperacji..

Agrafka - musiałabym zajrzeć do swych notatek ile Gosiul zjadał,,, bo ja ściągałam mleczko i butelką ją karmiłam, z tego co pamiętam gdzieś koło 100 udawało mi się "udoić", resztę dojadała modyfikowanym, a dawkowania mm nie pamiętam dla takich maluszków.. ( to mniej więcej byś miała ogląd ile średnio dziecko zjada mm ;-) ), za to Hanka mniejad okropny potrafiła 30 wypić i miała dość.:baffled: Także to zależy od malucha ;-), Gosia zjadała więcej niż Hanka, ale i tak nie mieściła się w średniej z opakowania z mm :-D

Agrafka z tego co pamiętam to młoda jako noworodek zjadała około 50-60 ml i miała dość. na opakowaniu mm było chyba napisane, że 90 ml powinnam przygotować, ale zazwyczaj wylewaliśmy resztę! z tym, że mm niby powinna jeść co 3 godziny, a ona jadła mniej ale co 2 :-)

AGRAFKA jeśli dasz radę odciągnij całą buteleczkę i zostaw twojemu mężowi i będziesz spokojna że Wojtuś z głodu nie umrze;-). Ja tak często robiłam, ale z reguły Igor całości nie wypił i zostawiał a MM nigdy mu nie robiłam więc nie wiem tak samo i Julce.

A powiem wam jeszcze że ostatnio rozmrażając lodówkę wywaliłam ostatni woreczek mleka mojego- gdzieś się zawieruszył i sobie tak leżał wśród mięcha:-D , a mleka miałam tak dużo że zazwyczaj po odciągnięciu wylewałam do zlewu lub mroziłam.:tak:

mamajulii no właśnie obawiam się ze odciągać mi się uda bardzo mało, moze jak spróbuję ze 4 razy w ciagu dnia to się ze 100 ml uzbiera...
boję się za dużo odciągać, bo wtedy mam stresa, ze się mały obudzi a ja puste cycki :)

reklama
Antek wymyślił sobie nową zabawę- wrzeszczy małej do ucha. Ta zazwyczaj tak się wystrasza , ze jest aż sina z płaczu a ten się śmieje. Synek wykorzystuje chwilę nieuwagi naszej i wtedy zaczyna. Prosiłam , tłumaczyłam , on przepraszał i dalej robi swoje. Mam ochotę zrobic mu to samo z całej siły , ale nie tędy droga.

Do góry