reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kolka-zmora znana nam wszystkim

reklama
Hej, u nas wczoraj tez wrocila zmora. 3 godziny darcia. Takiej jazdy jeszcze nie mialam. Nic nie moglo uspokoic...

Witam styczniówki gosciłam tutaj zaledwie kilka razy aktywnie ale poczytuje regularnie. co do kolek to moj synek dosta w 5 tygodniu codziennie okolo 16 trzymało go około godziny. u nas pomógł debridat dostaje od tygodia dwa razy po 2.5 ml i kolki ustapiły całkowicie już na trzeci dzień. Może to pomoże również waszym malcom.

Mam pytanko odnośnie kropli Sab Simplex- na ulotce jest napisane żeby podawać 15 kropli do każdego karmienia?? Któraś z was tak stosowała? Czy to nie za dużo? Wogóle mam wątpliwości czy mojej małej potrzeba tych kropli bo nie ma typowych kolek ta żeby krzyczała codziennie np. o tej samej porze- chociaż codziennie męczy ją kupka i jakieś gazy do ok godzinki 11 później w miare spokój dopiero wieczorkiem jest niespokojna.
Doradźcie prosze czy jej to wprowadzić bo Esputikon, plantex nie pomagają.

Spróbuj podać Sab :tak: dziecku nie zaszkodzi (bo nie wchłania się do orgaznizmu tylko jest w całości wydalane razem z pokarmem) - ja podaję 15 kropel do każdego cycka od 2 tygodnia życia Oli. i jest ok - wiadomo, czasem bączki pomęczą przed kupką ale to jest 2-3 minuty jęku czy płaczu a nie godziny...:-) Podawałam też LEFAX ale SS działał lepiej..

reklama
ja sab simplex podawałam po 10 kropli co drugie karmienie..nawet w nocy...przed wczoraj odstawiłam bo nei wiedziałam co Młodego uczuliło..niestety wczoraj wieczór była jazda i to niezła..więc dzisiaj znowu kropelki stosujemy

Do góry