Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Myślę, że nie ma sensu izolować dziecko od komputera. Trzeba zaakceptować to, że dziecko coraz wcześniej styka się z komputerową rzeczywistością, jednak nie można zapominać o pewnej kontroli. Należy wyznaczyć czas, w jakim dziecko może korzystać z komputera, może wspólnie stworzyć jakieś zasady... Nie można też pozwolić, żeby dziecko bez kontroli surfowało w Internecie, nawet nie mówię o jakiś blokadach czy programach kontrolujących, ale myślę, że z małym dzieckiem należy siadać przed komputerem i obserwować na bieżąco, co ono robi, czym się interesuje itd. Ostatnio w moje ręce wpadło pismo"Twój Junior", którego tematem numeru jest właśnie "Dzieci sieci". Polecam przeczytać, w artykule Grażyny Lubińskiej pokazane są dobre i złe strony korzystania z komputera przez dziecko. Opisane jest tam też ABC bezpieczeństwa w sieci i sposoby, w jakie można kontrolować dziecko tak, aby nie czuło się obserwowane na każdym kroku.W zwiazku z tym, ze zyjemy w takich, a nie innych czasach, gdzie bez komputeraz w zasadzie ani rusz, to mam pytanie do Was - mam 3-latkow: pozwalacie dzieciom korzystac z komputera, grac w gry? Mojemu Kubie spodobalo sie i wciagnelo go to bardzo, a ja teraz sie zastanawiam, czy nie za wczesnie.