Będzie miała nie tylko możliwość ale i obowiązek uczęszczać do szkoły- konstytucja!! Natomiast będzie bardzo ciężko, jeśli sama jej nie będziesz kilka godzin dziennie uczyła- na co nie namawiam bo mała zwariuje po 6 godzinach w szkole i jeszcze nauka w domu- to nikt jej nie pomoże. Polska szkoła odpada, sama jestem nauczycielką i mam mnóstwo znajomych których dzieci chodzą do tych szkółek. Uczęszczają do nich tylko w celu nawiązania znajomości z polskimi dziećmi, albo po to żeby ksiądz zezwolił na przystąpienie do komuni (uczą w niej również religii). Poziom jest masakrycznie niski, a dzieci są uczone z książek wycofanych w Polsce przez ministerstwo edukacji- są to książki z makulatury- śmieci!! Szkoła opiera sie na krzewieniu przestarzałego patriotyzmu i napewno nie nauczy Twojego dziecka niczego poza czytaniem i pisaniem.
Wszystko w Twoich rekach... Na pocieszenie ci mogę powiedzieć ze coraz więcej dzieci wraca po latach do Polski i szkoły zaczęły dostrzegać i zastanawiać sie nad tym problemem. Za 3 lata powinnien się jakoś rozwiązać- albo obniżą poziom nauczania, albo będą mieli jakis dodatkowy tok nauczania. Pozdrawiam!