reklama

Kość nosowa u płodu

Cześć dziewczyny. Jestem po badaniach połówkowych na których mnie bardzo zmartwiono. Lekarz stwierdził ze kość mojej córeczki jest hypoplastyczna czyli za krótka, wynosi ona 5,2mm w 20 tc. Po konsultacji z drugim specjalista usłyszałam ze wszystko jest dobrze. Jako mamy pewnie rozumiecie ze ziarno już zostało zasiane i domysłów nie ma końca. Miałyście odczynienia z taka sytuacja?? Dodam ze przezierność karkowa jak najbardziej w normie 13tc 1,9 , serduszko i wszystkie pozostałe parametry w normie.

reklama
Rozwiązanie
To fajnie ze tez dobrze napewno wszystko bedzie do konca pozytywnie . Czy zmienia nie wiemy ale napewno dzadza nam duzo odpowiedzi jak dalej sie dzidzia rozwija . Bylam dzis jeszcze na konsultacji u swojego lekarza i kekarz stwierdzil ze po tych badaniach jest dobrze jedynie co to moze miec krzywy nosek i tyle w temacie. Było zresztą w opisie z usg bylo zapisane ze uklad twarzy bez zmian .Ja ide na ostatnie usg a co tam bede spokojniejsza
Ja na twoim miejscu zrobiłbym amniopunkcje jeśli jeszcze możesz oczywiście. Mówię tak dlatego bo jestem mamą chłopca z ZD który całą ciążę był zdrowym dzieckiem. Z racji wieku miałam badania prenatalne. Kość nosowa obecna, nt 1,5 testy pappa idealne. Prawdopodobieństwo że urodze dziecko z zd...
reklama
Dziekujemy bardzo. W załączeniu zdjęcie ♥️

Załączniki

• IMG_20200128_120658.jpg
    IMG_20200128_120658.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 730
Czesc dziewczynki Jestem w 13tc mam 33latka . W ubiegly piatek bylam na badaniach prenatalnych i co sie okazalo to samo co w nie ktorych przypadkach WYSZŁO BRAK KOSCI NOSOWEJ 😢 a co lepsze to reszte badania jest ok dzidzia ma 6.41cm serduszko bije 158 NT 2.00 przeplywy wszystkie ok . W poprzedniej ciazy mialam podobne wyniki corki jak przy tym dziecku .(zwykle Usg) urodzila sie zdrowa .Zrobili mi badanie krwi wyszlo 1:195 trisomi 21 zalamka staram sie jeszcze o jedna wizyte u innego lekarza w Krakowie moze tamta nie widziala lekarka noska .Miala ktoras zwas podobnie w tym tygodniu ciazy co ja ? Pozdrawiam was cieplutko czekam na odpowiedz w nerwach

reklama
Czesc dziewczynki Jestem w 13tc mam 33latka . W ubiegly piatek bylam na badaniach prenatalnych i co sie okazalo to samo co w nie ktorych przypadkach WYSZŁO BRAK KOSCI NOSOWEJ 😢 a co lepsze to reszte badania jest ok dzidzia ma 6.41cm serduszko bije 158 NT 2.00 przeplywy wszystkie ok . W poprzedniej ciazy mialam podobne wyniki corki jak przy tym dziecku .(zwykle Usg) urodzila sie zdrowa .Zrobili mi badanie krwi wyszlo 1:195 trisomi 21 zalamka staram sie jeszcze o jedna wizyte u innego lekarza w Krakowie moze tamta nie widziala lekarka noska .Miala ktoras zwas podobnie w tym tygodniu ciazy co ja ? Pozdrawiam was cieplutko czekam na odpowiedz w nerwach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry