reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

KOSMETYKI DLA DZIDZI

reklama
no moze no ale przeciez jhonson nadal ma swoje osobne kosmetyki aj namieszali teraz niew iem co bedzie najlepsze
a o tych co piszecie to pierwszy raz słysze
o alantanie i sudokremie

Ja używam do tej pory chusteczek, mydełka, oliwki i szamponu Johnsona, bo mojej OLi nie uczulały, lubie też chusteczki nivea baby ale akurat Johnsona kupuje w opakowaniu 3+1 gratis i bardziej mi się opłaca, puder i kremy do twarzy i ciała też polecam z nivea baby

wszyscy polecali mi sudokrem, kupiłam duże opakowanie a okazało się że w ogóle nie był potrzebny, nie sprawdził się bo jak już doszlo do odparzenia to pomogła tylko maść , taka robiona na zamówienie w aptece

ja mam penatena-balsam z oliwką i bambino oliwka i mydło , mam dużo próbek z musteli i nivea

maść mam bepanthen i sudocream

dla uczulonych oilatum i balneum

sudocrem uzywam przy każdym przewijaniu. nie wysusza pupci. ja polecam - zazwyczaj kupuje te olbrzymie opakowania (starczają na kilka miesięcy).

na bambino tez jestem uczulona :) - przy dziecku nawet nie próbowałam.

Ja chyba też się skuszę na Nivea baby, bo Bambino zapach mi nie podchodzi jakoś. No i Sudokrem też zakupię, bo i na SR położna polecała i wiele pozytywnych opinii mam od rodziny i znajomych.

Zresztą w moim szpitalu oddział noworodkowy też używa Nivea baby.

ja postawilam na nivea i to tylko kilka rzeczy- mam plyn z oliwka w jednym do mycia, krem do pupy na odparzenia (z cynkiem) i krem na kazda pogode do buzi. Mysle, ze to spokojnie wystarczy.

reklama
A ja niedawno dostalam paczke od siostry, wyslala mi Sudocrem i parafine ciekla po kapieli . Moja siostrzenica ma 2 latka i siostra tylko tego uzywala dla niej jak byla malutka , polecala swoim kolezankom i wszystkie bardzo sobie chwala nie mialy zadnych problemow z maluszkiem.
Tutaj na pewno dostane inne kosmetyki w szpitalu ale wole te polskie.

Pozdrawiam ILona

Do góry