reklama

kosmetyki dla noworodka

Anecznik wlasnie tez slzalam ze zadn spirytus do pepuszka nie jest niezbedny
podobno ma byc czysciutko i sucho
przynajmniej tutaj tak ucza

Ewelinka wlasnie slyszalam ze kosmetyki Nivea Baby sa bardzo dobre w PL
ja chyba kupie penatena albo Hippa bo niestety Nivea Baby tu nie ma
tez mysle o plynie do kapieli z oliwka i kremie na buzke no i koniecznie krem przeciwsloneczny +50
a na pupe na wszelki wypadek bepanten

a pupcie bedziecie myc myjkami z woda czy nawilzonymi chusteczkami?
tutaj maja fiola zeby dziecku jak najmniej chemii podawac w pierwszym roku zycia i radza myc pupe sama woda
nawet sa polozne ktore radza kapac dziecko max raz w tygodniu.

Ostatnia edycja:
reklama
a pupcie bedziecie myc myjkami z woda czy nawilzonymi chusteczkami?
tutaj maja fiola zeby dziecku jak najmniej chemii podawac w pierwszym roku zycia i radza myc pupe sama woda
nawet sa polozne ktore radza kapac dziecko max raz w tygodniu.
ja te chusteczki nawilzane tylko podczas wyjsc bede stosowac, w domu po prostu przemywanie, im mniej chemii tym lepiej

Mam narzie oliwkę, puder i płyn J&J, ale wczoraj od koleżanki dowiedziałam się że jej córka miała na nie uczulenie i kilka szkrabów od znajomych też:-(Najwyżej zużyję je dla siebie a bobasowi zakupię inne:-)

To ja na razie też stanęłam w miejscu z kosmetykami mam: krem z filtrem Nivea, HIPP taki mały zestawik: oliwka i szampon, pieluszki Pampers 1 no i chusteczki i patyczki do uszu albo pępka:P A jeeeeeszcze tyle potrzeba:(:( Ale zamówię chyba na www.dozp.pl, bo rzeczywiście mają tam fajne cenki:)

To ja na razie też stanęłam w miejscu z kosmetykami mam: krem z filtrem Nivea, HIPP taki mały zestawik: oliwka i szampon, pieluszki Pampers 1 no i chusteczki i patyczki do uszu albo pępka:P A jeeeeeszcze tyle potrzeba:(:( Ale zamówię chyba na www.dozp.pl, bo rzeczywiście mają tam fajne cenki:)
kochana z tej stronki to raczej nie zamówisz :) faktycznie mają taniej ale kosmetyki drożej. wczoraj przepłaciłam za wkładki laktacyjne...

ja kupiłam Oilatum do kąpieli, mydełko i oliwke Babmino (na szkole rodzenia twierdzą, że najlepiej mieć kosmetyki z jednej serii, bo jak by uczulało to wiadomo co)

na pępek kupiłam Octenisept (też polecane ze szkoły rodzenia)

tylko nie wiem jaki krem z filrem na buźkę?

Mam narzie oliwkę, puder i płyn J&J, ale wczoraj od koleżanki dowiedziałam się że jej córka miała na nie uczulenie i kilka szkrabów od znajomych też:-(Najwyżej zużyję je dla siebie a bobasowi zakupię inne:-)

ja tez slyszalam za J&J uczula i ze nie poleca sie stosowac tej marki u niemowlat.
Ja sama uzywam oliwki J&J i nic sie nie dzieje.
Pamietam czasy kiedy moja siostra byla malutka i puder J&J mama kupowala w Pewexie i wtedy on tak pieknie pachnial ;)

Dziewczyny, a co do pupki polecacie? Ja na razie z kosmetyków kupiłam mydełko Bambino, oliwkę Nivea i patyczki do uszu :) Zastanawiam się, czy sudokrem wystarczy, czy trzeba jeszcze mieć jakąś zasypkę?

reklama
Potwierdzam, że Johnson niestety może uczulać. Ja uwielbiałam oliwki w żelu Nivea, do kąpieli też używałam mydełka Nivea tylko w płynie - jest super! Pudru w ogóle nie używałam. W szpitali poradzili mi smarować w pierwszych miesiącach pupę Linomagiem - polecam.
Chusteczki też najlepiej sensitive, bo delikatniejsze i zazwyczaj bardziej wilgotne.
Szampon kupiłam dopiero jak mały miał więcej włosków, tak to myliśmy mydełkiem. Dobrze jest czesać szczotką po kąpieli główkę, a potem posmarować oliwką, można w ten sposób uniknąć ciemieniuchy (u nas nie było).
No i życzę wam, żeby wasze dzieci nie mały AZS, bo wtedy to obowiązuje całkiem inny zestaw kosmetyków. Nas na szczęście ominęło.
Z pępkiem to mieliśmy niezłą jazdę, bo oddali nam dziecko ze szpitala z doczepionym plastikiem, który na szczęście szybko odpadł. Rozcieńczony spirytus + gaziki jałowe, unikać moczenia podczas kąpieli i i jakoś da radę.
Krem z filtrem organicznym miałam na lato, ale nie używałam, bo i tak dziecka nie wystawia się na ostre słońce, więc w końcu się przeterminował.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry