reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kosmetyki

o rany ! dziewczyny ! ile Wy tego macie, cholerka chyba sie musze wybrać na konkretne zakupy a nie jakies popierdółki :) Wy chyba wykupujecie wszystko co możliwe :)) bo tak sie zastanawiam jak będzie oliwka to chyba balsam nie potrzebny? krem do buzki z wysokim filtrem - ok, płyn i szampon do kąpieli (chyba najlepiej 2w1) -ok, sudocrem na odparzenia w razie awarii i coś przeciwko odparzeniom, sól fizjologiczna, chusteczki nawilżające i chyba wystarczy, co ???
aaa i moja położna proponowała by sie zaopatrzyć w maść Alantan - do pupy.

reklama
Bepanthen bardzo polecam - super! Stosowałam go przy Weronice, a teraz mam Sudocrem, bo mi jeszcze zapas mały został. Ale jak się skończy, to znowu będzie Bepanthen grany.

A ten bepanten to ile kosztuje? I gdzie kupic - w aptece:confused: Kurcze a bylam pewna ze kosmetyki juz mam wszystkie...a tu jeszcze sol fizjologiczna i spiryt:baffled: zbankrutuje niedlugo...

Bepanthen kupisz w aptece, tylko pamiętaj żeby kupić w tubce z różowym paskiem - ja zawsze mam problem z zapamiętaniem czy to maść czy krem. Dlatego jak kupowałam to mówiłam o tym paseczku. No i to z tego co pamiętam, nie jest super tanie. Nie wiem ile teraz kosztuje, ale te 5 lat temu cena była dość wysoka jak na taką małą tubkę - z tym że warto.
A na sól i spiryt to nie zbankrutujesz, bo to grosze kosztuje (przynajmniej ta sól).:-D

Dzieki dzagud;) A spiryt to chyba wezme ze swojego labu - tam tego 70% jest pelno, bo uzywamy do oczyszczania DNA;) W sumie i rf sie znajdzie:-)

A ten bepanten to ile kosztuje? I gdzie kupic - w aptece:confused: Kurcze a bylam pewna ze kosmetyki juz mam wszystkie...a tu jeszcze sol fizjologiczna i spiryt:baffled: zbankrutuje niedlugo...

u mniw w aptece 30 g kosztuje ok. 15,00 zł, a wieksza tubka - 100 g - ok. 35,00 zł

Gozdziczek! Te kosmetyki co wypisalas w zupelnosci wystarcza...ja tez oliwki bede uzywac wiec balsamu nie kupowalam ,plyn do kapieli mam 2 w 1 wiec szampon i mydelko nie...sudokrem mam na odparzenia ( bede go uzywala na noc , bo w nocy tak czesto sie pieluszek nie zmienia ) a w ciagu dnia krem przeciw odparzeniom-ja mam johnsona,a bepanthen tez mam ale to z mysla o moich sutkach kupilam ale kto wie ,moze do pupci maluszka tez sie przyda... :)))
Sol fizjoloficzna,chusteczki nawilzane,gaziki nasaczone spirytusem...hmmm...tak mysle co jeszcze mam...a ha, do noska kupilam wode morska w sprayu -Sterimar-ponoc super!

Oczywiscie platki duze kosmetyczne ,watki kuleczki :) ,patyczki do uszu i to chyba wszystko co mam z kosmetykow i chyba mi wiecej nie potrzeba...

A nie! Mam jeszcze krem do buziaczka na kazda pogode a kremu z filtrem nie kupuje ( chyba ) bo pediatra powiedzial zeby nie uzywac,dopiero od 6 mca zycia,ale tak szczerze to mnie kusi bo wszystkie dziewczyny kupuja...wiec nie wiem...

reklama
Do góry