Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
możesz podesłać choć jeden link placówki, która świadczy usługę prywatnej opieki lekarskiej? Jestem bardzo ciekawa jak jest to rozwiązane, bo w życiu o czymś takim nie słyszałamNie do końca się zgadzam z tym, że lekarz nie jest dostępny podczas porodu
Można wynająć prywatną położną ale także lekarza do opieki nad porodem w wybranym szpitalu. Wiele placówek ma taką ofertę.
Oczywiście lekarz nie będzie przez „10 godzin”, ale będzie obecny w najważniejszym czasie, gdy jego pomoc jest najbardziej potrze
bna. Wolę mieć przy porodzie lekarza, bo może szybko zareagować na komplikacje i podjąć potrzebne decyzje medyczne. Daje mi to większe poczucie bezpieczeństwa i spokoju, zwłaszcza że zna moją historię zdrowia.
Lekarze, którzy prowadzą prywatnie ciążę i pracują w szpitalu, często oferują usługę opieki przy porodzie. Można się z nimi dogadać, że gdy zacznie się akcja porodowa, przyjadą do szpitala i będą Cię wspierać podczas porodu
to chyba zależy dużo od organizmu, u nas były próby urodzenia bez nacięcia, ale się nie dało, musiała naciąć położna, ale na szczęście 3 szwy tylko.Nie wiem po co miałby towarzyszyć lekarz od samego początku porodu, ani tym bardziej z jakiej racji dawać łapówki. To jest ich pracaLekarz zawsze jest jakiś na dyżurze dostępny, więc w razie komplikacji i tak się pojawi. Może lepiej wybierz po prostu odpowiedni, dobrze oceniany szpital (na str rodzic po ludzku np) i jak już to ewentualnie prywatna położna. Jak mi się zaczęły skurcze parte to ostatecznie poród przyjął lekarz bez położnej, było ok i nie wspominam tego źle, ale zakończyło się nacięciem. Myślę, że z pomocą dobrej położnej możnaby tego uniknąć
![]()
możesz podesłać choć jeden link placówki, która świadczy usługę prywatnej opieki lekarskiej? Jestem bardzo ciekawa jak jest to rozwiązane, bo w życiu o czymś takim nie słyszałam
Nigdy w życiu nie dałam łapówki, nie miałam znajomości i przy kazdym porodzie położne cudowne.Może i odeszły według niektórych do lamusa, ale doskonale znam realia również dzisiejszej służby zdrowia i wiem, że nadal pokątnie obowiązują.
Niestety jest różnica w traktowaniu przez lekarza, któremu się da w kopercie, a przez lekarza, któremu się nic nie da.
I czy ja to popieram, czy nie — taka jest rzeczywistość.