reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kp : mm czyli laktacyjno-butelkowe dyskusje

reklama
Eva ja mojej małej ostatnio przegotowałam wodę mama i ja i ją całą wysypalo po tej wodzie.

My narazie przeszliśmy na bebilon ha po wczorajszej wizycie u pediatry bo małą bolał często brzuszek zobaczymy czy będzie lepiej

Ostatnia edycja:
Mam pytanie. Wiem ze podczas jednego karmienia powinno się opróżnić jedna pierś (i potem ewentualnie przystawic do drugiej) ale mam problem żeby ocenić kiedy pierś jest pusta (wiem ze nigdy tak ba prawdę nie jest bo spływa nowe mleko). Jak mała marudzi albo sama się odstawia to wtedy daje jej druga, ale nie wiem czy dobrze robie? Mam tak wielkie piersi ze nie potrafię wymacac czy pierś jest bardziej wiotka itd.. cały czas mi się wydaje taka sama.

Po drugie: mamy karmiące mm czy odciagnietym mlekiem - jak zabierać butelkę "w plener"? Nie umiem karmić bez poduszek i na dłuższy spacer czy np. wizytę w przychodni chciałam odciągnąć mleko, ale nie wiem jak je transportować. W jakiś torbach termicznych? Coś polecacie?

Thriade ja zamówiłam właśnie opakowanie termiczne na butelkę ale podobno ono krótko trzyma i trzeba dużo cieplejsze zrobić i dodatkowo zawinąć w folię aluminiową wtedy kilka godz da radę. Ale kupiłam też podgrzewacz który można włączyć w aucie więc na jakieś podróże będzie lepszy ;-)

ja zabieram butelkę z przegotowaną wodą i dodatkowo termos z gorącą, żeby dolać. wtedy jest optymalna temperatura do jedzonka. dodatkowo kupiłam opakowanie termiczne BabyOno, podobno trzyma temperaturę do 3 godz., przetestuję to dam znać.

ja nie dopajam wodą tylko na cycku jest jak chce wiecej to daje częściej
Thriade właśnie dobrze robisz, wtedy mała sie już irytuje bo mało leci i podajesz jej drugą pierś :-)
Opakowanie termiczne też mam TT i jest ok podgrzewałam (przy starszym) na troche cieplejsze i dawałam do opakowania wytrzymywało jakieś 3 godzinki do znosnej temperatury

Patka a czemu Wy na mm jesteście ?

Przy pierwszej córci przez pierwsze 3 tygodnie ona tylko płakała i ja płakałam bo walczyłam z kp ona była niezadowolona i ja. pokarmu też miałam bardzo mało. Teraz se powiedziałam jak zacznie się to samo to odpuszczam bo chce się cieszyć macierzyństwem. Druga córcia nawet ładnie ciągnęła tylko cały dzień na cycu i dorabianie mm. Zaczęło mnie to naprawdę męczyć do tego doszło jeszcze to ze pierwsza córcia była strasznie zazdrosna, myślałam że nie będzie tak. ja wieczorami płakałam bo oliwia zaczęła gadać ze my pole bardziej lubimy niż ja i tylko ha się zajmujemy (tak moje 3,5 letnie dziecko nawet do zobaczyło) ona strasznie zaczęła się od demnie oddalać było mi smutno. I tak powoli zaczęłam przechodzić na mm żeby mieć więcej czasu dla oliwki. No i pokarmu coraz mniej było.
Ale ja nie mam nic na sumieniu po to jest mm :) najważniejsze jest nasze samopoczucie :)

reklama
Patka niczego sobie nie zarzucaj. To że karmisz mm to nie znaczy że jesteś gorszą matką. To nie jest nic strasznego, podejrzewam że niunia też się wspaniale i zdrowo będzie chować.

Do góry