Thriade jak Ci się przydaży cesarka tak jak mi to nic do jedzenia nie musisz brać. U nas trzymają w szpitalu 2 doby. Urodziłam o 6 rano w niedzielę. W ndz dostawałam kleik ryżowy na wodzie. W pon kleik na wodzie i 4 sucharki. Tak na wszystkie posiłki. A jak we wtorek rano babka przyniosła mi bułkę z szynką to pytałam czy to na pewno dla mnie bo nie mogłam uwierzyć, że takie pysznośći to dla mnie
O 13.00 jechałam już do domu i dalej już żywienie tak jak dziewczyny opisują.
reklama
ehhh, będzie wyzwanie
Muszę jakoś to zaplanować wcześniej, żeby nie było wtopy, szczególnie w szpitalu. Bo chciałabym jak najszybciej urodzić i wracać do domu. A wiadomo, sensacje żołądkowe dziecka mogą przedłużyć sprawę.
Thriade nie wiem co byś miała zabrać do szpitala, ja "dojadałam" bo miałam za mało tego jedzenia szpitalnego (choć nie było złe) jadłam jogurt naturalny, biszkopty, jabłko, chleb niestety na początek pszenny lub bułki, jakieś lekkie wędliny drobiowe, z domu przywieźli mi gotowaną na parze pierś z kurczaka, rosołek lekki. Kiełbaski drobiowe lub parówki, mozesz jajecznicę, itp.
juz sobie nie przypominam.
Sensacje żołądkowe dziecka owszem ale rzadko sie zdarzają ale ja zostałam 2 dni dłużej bo mały miał żółtaczkę!!! urodziłam w sobotę a wychodziłam w czwartek! Teraz będę błagać w takiej sytuacji, zebym mogła dojeżdżać ewent na naświetlania bo mam 4 -latka w domu
juz sobie nie przypominam.
Sensacje żołądkowe dziecka owszem ale rzadko sie zdarzają ale ja zostałam 2 dni dłużej bo mały miał żółtaczkę!!! urodziłam w sobotę a wychodziłam w czwartek! Teraz będę błagać w takiej sytuacji, zebym mogła dojeżdżać ewent na naświetlania bo mam 4 -latka w domu
EwciaZ
Fanka BB :)
A ja właściwie od razu jadłam normalnie i nic dzieciom nie było. Tylko te uczulające rzeczy tak po trochu na początku, ale na szczęście dzieciom nic nie było. Ostre jadłam normalnie, ale mam dietę zróżnicowaną, więc wszystkiego po trochu i nie codziennie.
Po obu porodach jedzenie szpitalne to było zdecydowanie za mało i ubogo, więc rodzina przynosiła mi jabłka, jogurty i nawet jakieś ciepłe jedzenie. Do tego miałam biszkopty i już nie pamiętam co jeszcze. W czesie karmienia w pełni to jadłam mega dużo, teraz to mam wrażenie, że nic nie muszę jeść, bardzo to smutne
Po obu porodach jedzenie szpitalne to było zdecydowanie za mało i ubogo, więc rodzina przynosiła mi jabłka, jogurty i nawet jakieś ciepłe jedzenie. Do tego miałam biszkopty i już nie pamiętam co jeszcze. W czesie karmienia w pełni to jadłam mega dużo, teraz to mam wrażenie, że nic nie muszę jeść, bardzo to smutne
ciekawy artykuł do przeczytania
Czy karmienie piersią po 1. roku życia ma sens? Rozmowa z Magdą Karpienia
Czy karmienie piersią po 1. roku życia ma sens? Rozmowa z Magdą Karpienia
Klara171
huskyrescue
Zaangażowana w BB
Hej, znalazłam na innym forum i wrzucam linka do fajnego wpisu z instrukcją obsługi jak karmić pierwszy raz
Może jeszcze komuś poza mną się przyda. Jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi? - Karmienie piersią - Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom
Prośba do dziewczyn, które miały cesarkę. Podzielcie się proszę, jak u Was wyglądały początki karmienia. Mialyscie pokarm juz po porodzie czy laktacja rozkręciła się później? Które pozycje do karmienia sprawdzimy się po cc?
reklama
MamaPatryka89
Prośba do dziewczyn, które miały cesarkę. Podzielcie się proszę, jak u Was wyglądały początki karmienia. Mialyscie pokarm juz po porodzie czy laktacja rozkręciła się później? Które pozycje do karmienia sprawdzimy się po cc?
Nie miałam pokarmu od razu

Na drugi dzien zaczęłam rozkręcanie laktacji laktatorem potem już było ok
Podziel się: