reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kp : mm czyli laktacyjno-butelkowe dyskusje

Mój dostaje wode żywiec zdrój do picia i mleko mu robie na nim ale ja jej nie gotuje zresztą tak położna powiedziała ze takiej to nie powinno sie gotować.

reklama
Ja tak robię. Mały nie wytrzymuje 3 godzin i daje mu cyca to akurat coś podje bo niewiele mam tego pokarmu. I tak na zmianę.

Wczoraj była polozna i Filipek waży już 4005g:)

Ja tak robię. Mały nie wytrzymuje 3 godzin i daje mu cyca to akurat coś podje bo niewiele mam tego pokarmu. I tak na zmianę.

Wczoraj była polozna i Filipek waży już 4005g:)

Ja właśnie tez tak robię i balam sie czy to nie za duzo jak na jej mały żołądeczek... U nas wczoraj była połozna to z wagi wyjsciowej 3140 przytyła do 3480 :)

woda dla niemowląt powinna być niskomineralizowana i niskosodowana, dlatego polecają Żywca w szpitalach (mineralizacja ok. 98, sód ok. 9), ale jeśli chodzi o jej ogólną jakość w kategorii wody mineralnej, to jest bardzo niska. na górze rankingu są właśnie te wysoko mineralizowane wody, bo to w końcu ranking wód mineralnych (;

jak znajdę, to podrzucę linka do takiego zestawienia jakości wód butelkowanych.

ja kp i nie dopajam wodą, z wód używamy przeważnie mama i ja ale zmieniam - tylko, ze ja ją piję :-)
Eva87 jak masz pierś napiętą twardą a np. maluch wypił z drugiej i pić będzie za ok 3 h to warto odciągnąć pokarm, ale nie całkowicie tylko do czasu ustąpienia napięcia, wyczujesz to. Przerwij kilka razy odciąganie i pomacaj i posprawdzaj, bo jak odciągniesz dużo to organizmowi dasz sygnał do wiekszej produkcji. Ja odciągnęłam teraz 2 razy ale nie mroziłam póki co nigdzie sie nie wybieram i nie muszę odciągać

kurcze, a u nas mały zwariował, budził się w nocy ładnie co 3-4 godz., a wczoraj co 2-1,5, ale nie chciał na raz większej porcji zjeść (normalnie zjada 90, próbowaliśmy mu dawać 120) /: no i ewidentnie chciał jeść, bo przewijanie, noszenie, podawanie wody itd. nic nie zdziałało.

reklama
kurcze, a u nas mały zwariował, budził się w nocy ładnie co 3-4 godz., a wczoraj co 2-1,5, ale nie chciał na raz większej porcji zjeść (normalnie zjada 90, próbowaliśmy mu dawać 120) /: no i ewidentnie chciał jeść, bo przewijanie, noszenie, podawanie wody itd. nic nie zdziałało.

w nocy u nasz też dobrze mały zje 60-80ml ale w dzien tragedia je tak na raty ze już nie wiem kiedy ma te pory karmienia

Kupiłam wodę mama i ja (chyba lepsza niż żywiec) widziałam jeszcze baby zdrój jest ale u Nas w mieście nie dostanę takiej wody

Do góry