no to chyba jest tak że im mniejsza mamusia to tym dłuższe dziecko i im wyższa mamusia tym krótsze dziecko
ja mam 74cm a Kacperek urodził się 52 cm
Aktualnie nosi 62-68. Waży już ok 7 kilo. W piątek idziemy na szczepienie więc od razu się zważymy
Aktualne umiejętności niuniusia to namiętnie wkładania całych rączek do buzi, gadanie jak najęty ostatnio nawet zaczął mówić rr, mama już było

poza tym baba, mam , miau agu, ga i tym podobne. Główkę już trzyma sam. Leżąc na brzuszku podnosi się na przedramionach a jak mu coś nie pasuje to przewraca się na brzuszek. Cały czas prubuje siedzieć. Jak trzyma się go za rączki to podnosi się do siadu sam. Nawet jak go nie trzymam a jest w pozycji półleżącej to kiwa się głową i tłowiem do przodu żeby usiąść. Ciągle są o to awantury bo mu na to nie pozwalamy. Zabawek jeszcze nie łapie ale jak mu się włoży coś do rączki to chwile potrzyma. Uwielbia zciągać mi okulary z nosa i rzucać nimi..... To chyba jego ulubiona zabawka. A no i pałąk z zabawkami przy bujaczku. Potrafi sam siębujać żeby zabawki się ruszały i walić w nie rączkami.