reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
A my chcemy sie pochwalic tym, że od dwoch dni Michaś nie potrzebuje smoczka. ja mu smoka do buzi a on go z buzi i zasypia bez:-)

Chetnie tez siusia na nocniczek:-)

Trochę gorzej z chdzeniem. Rozleniwił się i woli raczkowac

Gratulacje dla wszystkiuch dzieciaczków!! No i coraz więcej pierwszych kroczków!! super!!

Mój ślimak też zdobył nowe umiejętności.
Sam siada od jakiś 2 tygodni, staje wszędzie gdzie się da, na wakacjach zaczął raczkować, jak stoi to bez problemu trzyma się tylko jedną ręką, więc postępy spore jak na niego :-)
eeee ale poszedł do przodu!!!!! kurde widać coś w tych ślimakach jest:-D:-D
A moj Rafał w sobote odwazył sie zrobic pierwszy kroczek bez trzymanki, a w niedziele przeszedł przez pół pokoju u tesciow, a wczoraj kilka kroków na korytarzu na kafelkach :-)
Wczesniej smigał trzymajac sie czegos lub lekko chociaz opierajac, stac potrafi bez trzymania nawet 2 min, ale bał sie kroku zrobic, a teraz poszedł :-) No a dzisiaj sie znowu boi i jak traci rownowage to na kucki, ale pewnie sobie przypomni ze mozna chodzic samemu :-) No i za jedna reke tez juz chodzi ładnie :-)
super super super!!!!
No to w końcu i ja mam czym się pochwalić :) Kacperek dziś zrobił swoje dwa pierwsze samodzielne kroczki od krzesełka do tapczanu :)
O jaaaaaa kolejny kroczący maluszek!!! GRATULACJE!!!
Hihi!
A u nas wczoraj w końcu pierwsze raczki :-p
Brawo!!!!
A my chcemy sie pochwalic tym, że od dwoch dni Michaś nie potrzebuje smoczka. ja mu smoka do buzi a on go z buzi i zasypia bez:-)

Chetnie tez siusia na nocniczek:-)

Trochę gorzej z chdzeniem. Rozleniwił się i woli raczkowac
wow ja sobie nie wyobrażam odłuczania od smoka znów przejdziemy katorge:cool2:
Gratulasy!!!

Ja dziś Bartkowi przyniosłam jeździk, ale tochę mu ucieka. Jakby to powiedziała moja córka - jest szybki.

haha mojemu też ucieka:-p:-p

ANULA BRAWO
CZARNA nawet mi nie mow Ty juz widze wiesz co to jest oduczanie smoka A ja jak widze jak Oliwka go KOCHA to juz az mnie trzesie na sama mysl oduczania :-(
Napisz jak to u was bylo? Z LALA czy Nikola?

No widzę, że postępy na całego. Moja Mariczka rozszalała się "językowo" - pokazuje wszystko paluszkiem i pyta "co to". Mówi "moje", "ma", "da", "daj", ślicznie też śpiewa "nana" :-):-):-)

Uwielbia włączać/wyłączać światło, wszelkie przyciski i komputer. Pochłania książki - może leżać, ja jej czytam, a ona wszystko pokazuje paluszkiem i pieje lub robi "ooooo"", "uuuu".

Postępy w chodzeniu znaczne. Bardzo pewnie chodzi dookoła stołu i przechodzi od stołu do krzesła, potem do biurka, do ściany itd. Stawia też coraz więcej kroczków samodzielnych bez trzymanki - wczoraj rekordowo 5.

reklama
Gratulasy!!!

Ja dziś Bartkowi przyniosłam jeździk, ale tochę mu ucieka. Jakby to powiedziała moja córka - jest szybki.

U nas jeździ, ale do tyłu.

No i ćwiczymy raczki!!!!
Wczoraj już przez cały pokój przemaszerwała.
A jaka dumna!
Co chwilę się zatrzymyje, siada i każe bić brawo :tak:

Do góry