reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Nie wiem, czy wam już pisałam, ale Marika od ponad miesiąca myje sama ząbki i to uwielbia. Jak kończymy się myć to wyciąga rączkę do kubeczka ze szczoteczkami i już chce swoją. Potem nakładam jej pastę, a ona szoruje ząbki. A ma ich 6 :-)
QUOTE]

kate a jak ona wypluwa paste???nie za mala jest na mycie zabkow:sorry2: tak czytam co piszesz i czasem mam wrazenie ze troszke to ubarwiasz wiesz ja mam 3 dzieci i zadne nie jest zacofane w rozwoju ale twoja mariczka to chyba 1 taki przypadek na swiecie bo z tego co piszesz ona zaraz zacznie chodzic do szkoly ..sory
czepiasz się:cool2:
Moj sie w mowie znowu cofnal i teraz znowu tylko nie i da.chodzi po domu i robi to swoje ko ko ko, da da , ba ba :/
no i dzisiaj sam chodzil po mieszkaniu juz.wczoesniej tylko za namowa.potem przez zastrzyki mu sie zatrzymalo wszystko bo podobno po nich dorosli nawet kujleja wiec mlody nawet nie probowal a dzis pieknie wystartowal.

no pięknie!!!!!! Brawo dla Rafałka

U nas tez pełno nowości ale co tam nie będę się chwalić:-D:-D

reklama
moze zle to sformulowalam na mysli mialam paste :-pnie samo mycie ale poko skoro sie czepiam pewnie tylko moje dzieci w tym wieku byly tak do tylu:sorry2:

Jak ja myję zęby Hanka śpieje się a jak chce włożyć jej szczoteczkę w buzię to już nie bardzo jej się podoba:zawstydzona/y:

kate a jak ona wypluwa paste???nie za mala jest na mycie zabkow:sorry2: tak czytam co piszesz i czasem mam wrazenie ze troszke to ubarwiasz wiesz ja mam 3 dzieci i zadne nie jest zacofane w rozwoju ale twoja mariczka to chyba 1 taki przypadek na swiecie bo z tego co piszesz ona zaraz zacznie chodzic do szkoly ..sory

Laski ale ponoc są w aptekach pasty dla dzieci których nie trzeba wypluwać.

Co do ząbków to zapominam żeby je Hance myć i musze sobie wyrobić ten nawyk.

Dziewczyny u mnie też Iza ząbki sama szoruje.
Też muszę przyznać, że po wieczornej toalecie sama pokazuje na szczoteczkę.
Mamy pastę nenedent bez fluoru i jej nie trzeba wypluwać
Poza tym tej pasty daję malutko

TO jej samodzielne szorowanie to mało dokładne, ale niech się przyzwyczaja.
A mama troszkę poprawia.

Moj sie w mowie znowu cofnal i teraz znowu tylko nie i da.chodzi po domu i robi to swoje ko ko ko, da da , ba ba :/
no i dzisiaj sam chodzil po mieszkaniu juz.wczoesniej tylko za namowa.potem przez zastrzyki mu sie zatrzymalo wszystko bo podobno po nich dorosli nawet kujleja wiec mlody nawet nie probowal a dzis pieknie wystartowal.

Cofa sie...ciekawe na kim sie wzoruje:-D:-D:-D:-D:-p

Marika brawo!!!!!!!! Moj chyba tez z tych bardziej zacofaych ( majac taka matke nie wiem dlaczego:-D)

A moj stasiulino tez jakos do gadania nie chetny... Za to myka po schodach w gore i w dol namietie, jeszcze nie fiknal ale to pewnie kwestia czasu:eek:
Za to w niedziele zaczal wolac na kropke (pies zochy) KA:happy2: wspina sie na wszystko, wlazi do szaf, szuflad, szalek, pufa jednym slowem wszedzie gdzie sie da:sorry2:
Co do past, to ja tez slyszalam ze do 2 roku zycia, nie powino sie mysc dziecku zebow pasta...ale coz kazda robi co chce ja chce i kiedy chce;-) Skoro sa pasty bez fluoru...to niech zjadaja i cala tubke:-D

Ja myje wodą przegotowaną. Znaczy sie czasem sobie da, a czasem za cholere nie da sobie włożyc szczoteczki. A sam do raczki to bardzo chetnie ją wezmie, tylko wtedy nie szoruje tylko gryzie :-) he he

A co do past to hmmmm moze i są takie bez fluoru ktorych nie trzeba wypluwac, ale tak naprawde po co dzieci mają to jesc?? Ja tam poczekam az sam sie nauczy ładnie wypluwac. A co przepraszam w tej pascie jest ze dajecie ją do jedzenia :-)??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny u mnie też Iza ząbki sama szoruje.
Też muszę przyznać, że po wieczornej toalecie sama pokazuje na szczoteczkę.
Mamy pastę nenedent bez fluoru i jej nie trzeba wypluwać
Poza tym tej pasty daję malutko

TO jej samodzielne szorowanie to mało dokładne, ale niech się przyzwyczaja.
A mama troszkę poprawia.

To im już trzeba myć zęby ????????????
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Nie, no gryps. Ja tak myję wodą i ...palcami:-p szczotki za chiny nie da sobie włożyć. Szczególnie teraz...

Nasza też za nic w świecie nie da sobie umyć ,bo ona chce sama ale ona się tylko bawi szczoteczką i ją gryzie a nie myje:no:

Oj martnka ja bym ci powiedziala po co maja ja jesc...ale po co:-D:-D:-D:-D
no coz, kazdy chowa sobie dzieci wedlug wlasnego uznania, jedni myja pasta, drudzy nie, jedni daja mleko drudzy nie i tak mozna wymieniac i wymieniac...
Jeszcze dlugo bym mogla pisac,ale na bank juz bym dostala bana, wiec koncze milo

reklama
Do góry