reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

MOLI nieźle Mikołaj z tymi rajstopami! musi to zabawnie wyglądać!
WESOLUTKA Marika od dawna juz tylko na podłodze, podobno dzieci, które są jak najwięcej na podłodze (i powinny mieć dywan - u mnie nie ma, tylko koc) szybciej raczkują

niom,to prawda z podloga:tak:
wrzuce zdjatka jak Miki zciaga gacie w lozeczku,ale wieczorkiem

reklama
MARMA pięknie Kacperek siedzi. Maksio dopiero zaczyna a oto dowód:-)

Załączniki

• IMGP0265.jpg
    IMGP0265.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 42
  • IMGP0266.jpg
    IMGP0266.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 55
Matko jak te paździoszki nam sie szybko rozwijaja!!to pewnie na tych obiadkach co tak wczesnie podawalysmy hehehe;-)
Marma jestem w szoku jak maly slicznie siedzi!!!!!!!!!!!!!!!gratulacje

Gratki dla wszystkich postepowych pazdzioszkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzymaja wasze smerfy juz same butelke???moja nie ma zamiaru niestety ale cierpliwie ja ucze:-p:sorry:

Mama maksa no super!!!!!!!!również ładnie siedzi moja na boki jescze leci hehehe
Mam zamiar kupic uzywany kojec zeby pocwiczyla nie wiecie o kims co ma tanio na sprzedaz ;)

Ja to sie na tym watku dola nalapie Jak widze jakie wasze dzieciaczki postepy robia
MARMA I MAMO MAKSIA slicznie siedza

Moja jak siedzi a ja ja puszcze to zaraz leci na boki albo do przodu tak ze glowka ryje o ziemie

AGAMIR no jestem dumna z ZIECIA :-)

OLIWIA juz od dawna umie sie przwrocic z pleckow na brzuszek ale w druga za cholere :-(
Ja nie wiem ze tak dlugo nie umie sie nauczyc owrocic pbrzuszka na plecki skoro odwrotnie umie ?
Kiedys na brzuszku jeszcze pelazala ,kolka robila a teraz beczy na brzuchu Nie wiem czy to lenistwo czy co ?

Ale pochwale sie ze Oli chce stac Czesto jak jest na przwijaku to jak sie ja dzwiga to laduje na nogach Nozki ma wyprostowane i tak potrafi dlugo Ostatnio G ja tak trzymal na ziemi w butach Oli nozki wyprostowala G ja delikatnie puszczal a ta stala Tzn wiece trzymal rece ale troszeczke je odsunal
Kiedys zrobie jej zdjecie

MARMA pięknie Kacperek siedzi. Maksio dopiero zaczyna a oto dowód:-)

słodko to wygląda Mama Maksa tylko mi serduszko szybko znowu zaczęło bić,że mamy same sadzają maluszki,przepraszam...ja się będę w tej kwestii ciągle tu udzielać,nie dlatego że się chcę mądralizować,bo akurat do tych osób raczej nie zaliczam się i nie odzywam się jak kogoś nie znam,ale na BB mogę nie?;-)poprostu to z serca,żeby w przyszłości nie pojawiły się u naszych pociech problemy np. z kręgosłupem:tak: Dlatego moja prośba,błagam kochane Wy moje mordeczki BB,NIE SADZAJCIE JESZCZE MALUSZKÓW JEŻELI SAME NIE OSIĄGAJĄ SIADU...
Matko jak te paździoszki nam sie szybko rozwijaja!!to pewnie na tych obiadkach co tak wczesnie podawalysmy hehehe;-)
Marma jestem w szoku jak maly slicznie siedzi!!!!!!!!!!!!!!!gratulacje

Gratki dla wszystkich postepowych pazdzioszkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzymaja wasze smerfy juz same butelke???moja nie ma zamiaru niestety ale cierpliwie ja ucze:-p:sorry:

MINISIA Miki niby trzyma butelkę,ale bardziej się nią bawi i nie chce oddać jak mu zabieram,a jesteśmy na etapie nauki picia z butelki...Jesli chodzi o kojec to jak narazie nie musisz wkładać maluszka to na podłogę z nim,spokojnie nauczy się siedzieć,raczkować,pełzać,chodzić,wszystko w swoim czasie...Miki też nie siedzi jeszcze a do 16 miesiąca życia dziecko ma czas na to,żeby nauczyć się np.chodzić

Ostatnia edycja:
reklama
słodko to wygląda Mama Maksa tylko mi serduszko szybko znowu zaczęło bić,że mamy same sadzają maluszki,przepraszam...ja się będę w tej kwestii ciągle tu udzielać,nie dlatego że się chcę mądralizować,bo akurat do tych osób raczej nie zaliczam się i nie odzywam się jak kogoś nie znam,ale na BB mogę nie?;-)poprostu to z serca,żeby w przyszłości nie pojawiły się u naszych pociech problemy np. z kręgosłupem:tak: Dlatego moja prośba,błagam kochane Wy moje mordeczki BB,NIE SADZAJCIE JESZCZE MALUSZKÓW JEŻELI SAME NIE OSIĄGAJĄ SIADU...

MINISIA Miki niby trzyma butelkę,ale bardziej się nią bawi i nie chce oddać jak mu zabieram,a jesteśmy na etapie nauki picia z butelki...Jesli chodzi o kojec to jak narazie nie musisz wkładać maluszka to na podłogę z nim,spokojnie nauczy się siedzieć,raczkować,pełzać,chodzić,wszystko w swoim czasie...Miki też nie siedzi jeszcze a do 16 miesiąca życia dziecko ma czas na to,żeby nauczyć się np.chodzić
Kacper siada i chce siedzieć. Jak tylko go włożę do leżaczka czy położę na poduszkach to od razu siada i siedzi i niema siły żeby go położyć, co najwyżej na brzuch i w tedy zasuwa w kółko. Zresztą rozmawiałam już na ten temat z różnymi lekarzami i stwierdzili sami że skoro tak to wygląda to ok i żeby po prostu za długo mu nie pozwalać. Zresztą po chwili i tak się nudzi i sam zmienia sobie pozycje. Nawet jak siedzi na kolanach to się odpycha bo niechce być oparty. No i co ja mam z nim zrobić. Przeciesz niechcę skrzywdzić własnego dziecka.

Do góry