reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

WIOLAS to niespodzianke mieliście niezłą
A ja wczoraj wieczorem byłam w szoku. Kiedys wam pisałam ze mój Maksio usypia ze smokiem ale w nocy już sie nie budzi i mnie nie wola żebym mu go podała. Jak uśnie i mu smok wypadnie to zawsze mu kłade w rogu łużeczka. I wczoraj jak szłam spać poszłam do niego i go przykrywałam bo oczywiście sie rozkopuje. Ja patrze a on sie przekręca i zaczyna po ciemku szukać rączką smoka. Od razu wiedział gdzie ma szukać wymacał go sobie sam i hop do buzi i dalej w kime poszedł. Byłam w szoku ze on takie rzeczy robi:szok: I teraz wiem czemu juz mu w nocy nie jestem potrzebna:-p

nie,no spryciula z Maksa:szok: fajnie to musi wyglądać,i po co mu mama:laugh2::rofl2::-D

My do końca myśleliśmy że będziemy mieli chłopczyka :tak:miał mieć na imię Aleksander :-) Dla dziewczynki miałam 2 imiona: Amelka i Emilka :-D Wszyscy jednogłośnie zaakceptowali Amelkę więc tak zostało ;-) Szkoda tylko że mój mąż nastawił się że będzie chłopczyk :sorry: wyobraźcie sobie że wózek mamy w kolorze granat z niebieskim :-) pokoik Amelci ma niebieską tapetę!!!! pościel zamówiłam na allegro beżową a przyszła niebieska!!!!!- wszystkie znaki wskazywały na chłopczyka:baffled: A tu chyc mamy dziewczynkę :tak::tak::tak::tak:

no ja liczyłam na dziewczynkę,nie ukrywam,ale my szybko wiedzieliśmy że to chłopak będzie,bo na USG widać było jak nic jajka:laugh2:dziewczynka zawsze może oszukac i pisiaka sobie dostawić(tak było u mojego kuzyna,do końca była dziewczynka,każde USG dziewczynka,a tu poród i frędzel wyskoczył:laugh2:)

reklama
Bartek zepsuł karuzelę :sorry: Tak pociągnął za zabawkę, że pękła w miejscu łączenia :sorry:
Oj silny chłopczyk rośnie Tobie Kasiu.

Ja jak przebieram mała to daje jej puste pudełeczko po sudokremie i wtedy nie zadne obroty jej w głowie tylko gryzienie pudełeczka bo wcześniej była masakra, kupa podczas przewijania była prawie wszedzie:szok:
Skąd ja to znam - wiercenie i kupa ląduje prawie wszędzie.

A u nas dziś pierwsze prawdziwe "kroczki" do przodu na kolankach :)
Gratki dla Mariczki.

A ja wam pokaże jak mój maksio sie rozbujał;-);-)
YouTube - Rozbujany Maksio
Nie no super :-D

Dzis podczas zabawy z G OLIWKA usiadla sama z lezenia na siad :-)
G ja delikatnie trzymal za nozki Ale ona dzis tak od rana usilnie starala sie usiasc Jak nigdy dzis sie rwala do siedzenia
Brawo dla Oliwci.

Zobaczcie jak dzisiaj pięknie wyglądała :-):-D
Ślicznie wygląda malutka Amelcia.

a ja mam juz przewroty z brzuszka na plecki:), narazie rano 3
Brawo, brawo Kamilku.

My do końca myśleliśmy że będziemy mieli chłopczyka :tak:miał mieć na imię Aleksander :-) Dla dziewczynki miałam 2 imiona: Amelka i Emilka :-D Wszyscy jednogłośnie zaakceptowali Amelkę więc tak zostało ;-) Szkoda tylko że mój mąż nastawił się że będzie chłopczyk :sorry: wyobraźcie sobie że wózek mamy w kolorze granat z niebieskim :-) pokoik Amelci ma niebieską tapetę!!!! pościel zamówiłam na allegro beżową a przyszła niebieska!!!!!- wszystkie znaki wskazywały na chłopczyka:baffled: A tu chyc mamy dziewczynkę :tak::tak::tak::tak:
HIHIHI ... ja dowiedziałam się tak naprawdę, że będzie chłopczyk w 35tc :-)
A ta niebieska pościel to znak, że będzie braciszek następnym razem dla Amelci.

WIOLAS to niespodzianke mieliście niezłą
A ja wczoraj wieczorem byłam w szoku. Kiedys wam pisałam ze mój Maksio usypia ze smokiem ale w nocy już sie nie budzi i mnie nie wola żebym mu go podała. Jak uśnie i mu smok wypadnie to zawsze mu kłade w rogu łużeczka. I wczoraj jak szłam spać poszłam do niego i go przykrywałam bo oczywiście sie rozkopuje. Ja patrze a on sie przekręca i zaczyna po ciemku szukać rączką smoka. Od razu wiedział gdzie ma szukać wymacał go sobie sam i hop do buzi i dalej w kime poszedł. Byłam w szoku ze on takie rzeczy robi:szok: I teraz wiem czemu juz mu w nocy nie jestem potrzebna:-p
No to gratulation dla Maksia.

U nas dalej się nie przekręca, ale się manualnie zrobiła bardzo sprawna.
Rączki ju pracują jak Ona chce, a nie jak same chcą.

Reaguje na swoje imię - sprawdzaliśmy - wołalismy ją tym samym tonem róznymi słowami i tylko na "Izunia" się odwraca.

Po basenie ma teraz tak, że jak się bierze ją "na samolocik" to wyma****e szybko nóżkami i dziubka otwiera - zupełnie jakby chciała płynąc.
Położona na brzuszku robi to samo - chce dopłynąć do zabawki i się wścieka, że nie potrafi.

I to mnie już kompletnie rozwaliło. Jak robię zdjęcie i mówię UWAGA
To patrzy prosto w obiektyw i strzela usmiech.
O taki:

Załączniki

• 24_04_2009 03.jpg
    24_04_2009 03.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 42
U nas dalej się nie przekręca, ale się manualnie zrobiła bardzo sprawna.
Rączki ju pracują jak Ona chce, a nie jak same chcą.

Reaguje na swoje imię - sprawdzaliśmy - wołalismy ją tym samym tonem róznymi słowami i tylko na "Izunia" się odwraca.

Po basenie ma teraz tak, że jak się bierze ją "na samolocik" to wyma****e szybko nóżkami i dziubka otwiera - zupełnie jakby chciała płynąc.
Położona na brzuszku robi to samo - chce dopłynąć do zabawki i się wścieka, że nie potrafi.

I to mnie już kompletnie rozwaliło. Jak robię zdjęcie i mówię UWAGA
To patrzy prosto w obiektyw i strzela usmiech.
O taki:

Fajowo:-)No to Izunia pływaczka nawet w powietrzu rosnie:laugh2:
i ma opalone poliki jak Miki,śmiechowo to wyglada,białe czółko i pomarańcz na polkach,a raczki też ma opalone,ja i Miki wyglądamy jak brudasy z tymi rękoma :-D:-D
No i jaka Fotomodelka rosnie fiu fiu fiu:laugh2:

wiola jejkuś,podziwiam,dopiero teraz doczytałam,że chcecie starć się o drugiego maluszka:szok: nic tylko podziwiać za siłę:-):-)

a mój Miki zrobił taki postep wczoraj,że powyciągał z regału dwa wielkie segregatory ciężkie:szok: a jaka obraz majestatu była jak mu zabrałam,oczywiście gdzie mamusia wtedy była?Na BB:laugh2::laugh2:

Śliczna Izunia!
A Miki szybko się uczy, że jak mama przed kompem to chata wolna :-D

Bartek od niedzieli na dobre się rozkrecił z obrotami na brzuch, w drugą stronę jeszcze niekoniecznie, ale nauczył się odpoczywać na brzuch. Położy głowę na kocyk i się relaksuje. No i się rozgadał "ba ba" na całego (czy to znaczy, że już więcej dzieci nie będzie ;-):laugh2:) A wczoraj przeczytałam, że półroczne dzieci znowu odkrywają rączki i rzeczywiście, bo od soboty Bartek jest nimi wyraźnie zafascynowany. Trzyma się za palec i macha na wszystkie strony :-)

Ojjj jak dawno mnie tutaj nie było... ale wiecie małe dziecko to dużo obowiązków i nie ma za dużo czasu na przyjemności :sorry:
Moja malutka przekreca sie juz z brzuszka na plecki i odwrotnie :-)
podnosi sie tez tak jakby chciala usiasc ale jeszcze sie nie udalo...
a moge sie pochawalić że zanim skończyła 6mies. wyszły jej 2ząbki :-D jeden po drugim :rofl2:

Gratki dla dzieciaczków zaobroty pełną parą i dla Izuni )oj, bedzie fotomodelka jak nic). Maksio niezły agent, Marika uwielbia jak ją biore na ręcę i stajemy przed szafą i wtedy wszystko wywala na podłogę.

Z nowości to zafascynowana jest moją twarzą - jak je cyca albo trzymam ją na rękach lub kolanach to ciągle dotyka, gładzi mnie, włada palce do mojej buzi...no i coraz częściej muszę ją wyciągać spod szafki pod TV lub spod stołu, bo tam włazi z koca. Teraz jej ulubionymi zabawkami są wszystkie książki, gazety - normalnie szału dostaje jak widzi książkę, momentalnie przechodzi wtedy jeszcze dość niezdarnie przez cały koc, żeby dojść do celu :)

I jest straszną śmieszką - byle co ją rozśmieszy i strzela słodkie uśmiechy do wszystkich. Żałuję, ze w tym tyg nie ma basenu, bo jeszcze kilka zajęć i ja jej tam nie będe potrzebna tak sobie radzi. Weźmiemy w przyszłą niedzielę kamerę, bo jest na co popatrzeć. ,br>
Tyle chwalenia :) do tego grzeczna, kochana i piękna ;) jak mama...

To to u nas zaczęły się ciężkie czasy. Młody właśnie dziś załapał raczkowanie. U nas upał więc Kacper siedzi w samym bodziaku z krótkim rękawkiem z gołymi nóżkami no i poszło. Zastanawiam się czy mam się bać czy cieszyć ....:-D Na szczęście jak ma coś na nóżkach to już mu nie idzie :-D

To to u nas zaczęły się ciężkie czasy. Młody właśnie dziś załapał raczkowanie. U nas upał więc Kacper siedzi w samym bodziaku z krótkim rękawkiem z gołymi nóżkami no i poszło. Zastanawiam się czy mam się bać czy cieszyć ....:-D Na szczęście jak ma coś na nóżkach to już mu nie idzie :-D
brawo Kacperek!!!!:-) jeszcze troszkę i wszystko w zasięgu rączki twoje ;-)

reklama
Do góry