Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
I wogóle podziwiam Cię
A ja to chyba nie jestem za dobra matką, bo Ola nadal nie mówi, w kazdym razie po naszemu. Chodze z nią do logopedy, on twierdzi ze wszystko ok, ale mi sie zaczyna wydawac ze moja corka nigdy nie zacznie gadac. Tzn. nawija caly dzien, ale 80 % wypowiedzi to "hmm" lub słowa wymyslone na poczekanie. O dziwo zawsze wiem co chce powiedziec. Staram sie na siebie patrzec obiektywnie i wydaje mi sie ze duzo z nia dziennie rozmawiam, glosno tlumacze kazde jej wypowiedzi, czytam ksiazeczki i nic.Ale chyba cos robie zle. Wszyscy mowili, skonczy 3 lata i sie rozgada a tu ciagle to samo. no moze i gada coraz wiecej, ale co z tego jak tylko ja ja rozumiem.

Mówi, mama, tata, Ola, lala, hau na wszelkie czworonozne zwierzeta, sss na weza , amam na jedzenie(od Oli sie nauczył) eee- na kupke, siii- na picie, fruu na ptaki, no i da, ta(tak)baba,brum (auto) oraz z sensem wymawia "tu". jeszcze moze i by sie nazbierało kilka slowek. Ale najlepsze robi miny jak mu sie czegos nie chce dac, smutka minka, wydeta dolna warga i tak przewraca oczami ze nie mozna odmowic;-)
i opierajac sie nożkami o tapczan prawie ze staje na glowie, no i rozne kombinacje wykopow. musze kiedys filmik wrzucic

. Przyrównując Olę teraz a jego, to Ola jakoś kiepsko wypada z tym mówieniem, ale z tego wynika że każde dziecko jest inne 

Widać przynosi efekty.
.Ja uważam, że dzieci zanim pójdą do szkoły, powinny raczej się bawić, bo nauki to będą mieć jeszcze dosyć.Inna też tak myśle..Niech się dzieci teraz bawią bo potem życie tak pędzi..Z każdym rokiem bardziej pędzi...Pola, ja troszkę czytałam gdzieś tu na forum o nauce czytania dla dzieci od 0 do 5 lat, ale jakoś tak sceptycznie do tego podchodzę...Według mnie na wszystko przychodzi czas.Ja rozumiem, że każdy rodzic chciałby, aby jego dziecko było najmądrzejsze, ale jakoś nie trafia do mnie to, aby uczyć czytać tak małe dzieci.Ja uważam, że dzieci zanim pójdą do szkoły, powinny raczej się bawić, bo nauki to będą mieć jeszcze dosyć.