reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Ręce same składają się do oklasków!!!
Martyna z moją prawie czteroletnią siostrzenicą bawią się tak, że u nich Maja bawi się w jednym pokoju, Martyna bawi się w drugim grzechotkami Dawida. A jak są u nas, to Martynie są potrzebne w tym samym czasie wszystkie jej zabawki więc Majka zamyka się w jednym pokoju, Martyna wtedy zabawia półrocznego Dawida. Też mamy w rodzinie od kuzynki męża rówieśniczkę Martyny (z czerwca), ale do tej pory widziały raz przez 10 min i tyle - też mieszkają w Anglii. Jedno co jest fajne, że u nas w bloku jest dużo dzieciaków - pięciu czterolatków, jedna trzylatka, dwie rówieśniczki Martynki, dwa maluszki z końca roku, jeden z lutego, w maju kolejny, a w październiku my :rofl2: - dzieciakowy zawrót głowy, a plac zabaw, to huśtawka i piaskownica :wściekła/y:.

reklama
wiecie tak a propos tego co kasia pisala chyba przyrost nam wzrasta bo co krok widze dziewczyny w ciazy lub z maluszkami w wozkach:tak:
u mnie za sciana mieszka 3latka pietro nizej rowiesnik pauli i 2latek jednak nie bardzo maja ze soba cos wspolnego:sorry2:ale moich lobuzow to chyba najbardziej slychac:tak:

Dzisiaj wyszła z Oliwki dusza artystyczna i ozdobiła ściany w swoim pokoju pięknymi esami-floresami w kolorze zielonym :-D. A oto dokumentacja jej poczynań :

I lodówka:

Martynka oj wariujecie w tych Głubczycach, wariujecie....Oliwka to prawdziwy Picasso!!!

jesli chodzi o znajomych dla Lili to owszem ma ale...samych facetów dokola siebie...oczywiscie rówieśników i prawie...jeszcze lubi się bawić z moją sześcioletnią siostrzenicą ale najgorszy problem jest w tym że...ona tego nie lubi...bo Lilka to mały szkodnik - tak nazwala ja moja siostra. jak wchodzimy do nich to slyszę: orient, chowajcie wszystko bo szkodnik przyszedl!!!

a moj maz podchodzi bardzo praktycznie do nowych umiejetnosci Kuby. Kuba swietnie tanczy w koleczko i kiedys tez mi buziaki posylal ale potem juz nie chcial a moj maz skwitowal" jaki pozytek bedzie mial z tego a umie zalozyc baterie do pilota a bez tego...hmm...":-D:-D:rofl2::rofl2:

ale zdolne listopadowe maluchy a Majka jak nic to geniusz:-)

Marta sie roskrecila w tym tygodniu i miwi cia (czyt. ciocia):-D daj i najpękniej na swiecie nie oraz czasem tak :sorry2:.

reklama
Gratulaski dla małych gadaczy Karolka, Lilci i Martusi!
No i oczywiście pogratuluję Oliwce pięknego dzieła. Masz teraz Martynko jedyne i nie powtarzlne ściany:-)
A u nas Madzia zaczęła gadac jak najęta. Na spacerze cały czas kiaty i taszki woła (kwiaty i ptaszki), nauczyła się mówic posze (prosze) jak coś podaje, a słówko daj zastąpiło chce! i to z bardzo mocnym akcentem:szok: Poza tym pepla jak najęta cały czas i non stop i trudno mi sobie przypomniec teraz więcej z ludzkiej mowy.Mała jednak ostatnio stara się powtórzyc każde słowo które usłyszy:sorry2: Oj trzeba się pilnowac:tak:
Ostatnio pokochała Teletubisie i to moooocno. Codziennie jak wracamy z odprowadzania Adriana podchodzi do dvd i mówi " Disi, Lala włąc" Powtarza i robi wszystko co robię tubisie. Mało tego w sklepie wypatrzyła gazetkę i chodzi z gazetką w jednej rączce a z maskotką tubisia w drugiej:laugh2:

Do góry