• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Anii dzieki! Niestety nie po mnie heheh. Ja do atletek nie naleze ALE wszystkie dziewczyny w meza rodzinie gimnastyczki wiec moze to ich geny. Lekarka powiedziala nam na drugiej wizycie gdy mala miala miesiac ze miesnie to ona ma na medal....
Nowosc na dzis- wystarczy jej jedna raczka zeby sie wspiac i podniesc na lozeczku. Ciekawe za ile zacznie chodzic???

reklama
monika skoro corcia (zreszta moja imienniczka a wszystkie ewy sa zdolne;-):-))sama to robi to widocznie jest gotowa i na tyle silna :tak:slyszalam o dzieciach ktore zaczynaly chodzic w 9mc zycia podejrzewam ze ewa nalezy do tych dzieciaczkow ktore nie marnuja czasu i od razu biora sie do roboty:-)a co beda czekac az ksiazkowo zaczna robic to czy tamto:-)tylko pogratulowac takiej zdolnej cory:tak: a moj leniuch jak nie siedzial tak nie siedzi za to niezle mu idzie pelzanie :-)wiec pewnie zacznie raczkowac a siedzenie zostawi na pozniej;-):-D

Ewa chlopcy sa nieco wolniejsi. A ja zaczelam chodzin jak mialam prawie 12 miesiecy wiec pozno :P i wcale nie raczkowalam- od siedzenia prosto do chodzenia.... dupsko mialam za ciezkie o!

slyszalam ze np jak dziecko zlapie wczesniej jedno to pozniej drugie np...sasiadki cora zaczela chodzic w wieku 9-ciu mies ale malo gaworzy....mowi tylko am am ;-) Moze Seba ma inne zdolosci a reszte potem nadrobi :-)
A co do Ewy to jak czytalam co juz potrafi to normalnie bylam zaskoczona! Ale zdolna cora! Buziaczki!!!

Zmiany z dnia na dzien.... dzis zaczela sie "puszczac"! heheh ale brzmi
Lapie sie mebli a potem odrywa raczki- stoi przez 2 sekundy a potem bum na podloge. czy to kolejny step ?? bo ja nie mam za wiele doswiadczenia

monika no nie sluchaj ty masz genialne dziecko tak jakby sie do chodzenia przygotowywala uczy sie zachowywac rownowage najwyrazniej:tak:podobno takie dzieci niekiedy zostaja geniuszami:tak:twoja ewcia najwyrazniej zmierza w tym kierunku :tak:gratulacje:-)

Powaznie? No geniuszem to moze nie bedzie heheh bo jeszcze nie pisze ani nie czyta ale fizycznie baaaardzo szybko sie rozwija,
Tak mi sie wydawalo ze to "puszczanie" to wprawka do rownowagi.... no to czekamy na pierwszy kroczek. Ona ma dopiero 6 miesiecy i tydzien!

reklama
Wow Eva przodowniczka listopadowych szkrabów:szok: Bravo Bravo dla silnej i uzdolnionej Evci:-):-) Moniczko i nie przejmuj się tym że się tak szybko rozwija taka jej uroda przecież nie zmuszałaś jej do tego więc już jest gotowa do stania czy chodzenia:tak:

A u nas postępy stanęły w miejscu:eek: coś się Paula rozleniwiła zrobiła może dwa kroczki do przodu ale uznała że to za wielki wysiłek dla niej i poszła znowu do tyły...no i tylne spacerki są na porządku dziennym:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry