• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

czyli przewaga lobuziakow u nas:-Dto musze sebke dopisac bo ten to potrafi i wszystko stara sie placzem wymusiac tak jak stwierdzila aniii wyglada na lobuza i jest lobuzem :tak:wszystko sciaga z szafek wszedzie wlezie a jak mu sie czegos zabrania w ryk :no:nawet do wc nie moge isc sama bo od razu za mna lezie
a z nowych umiejetnosci to seba nauczyl sie robic pa pa (najczesciej dwoma rekami:-D)i kosi kosi:-)a jaki jest z siebie dumny jak brawo bije :tak:no i uwielbia stac przy lustrze i dawac sobie buziaki:-Da i przypadl mu program"rock your baby"uwielbia sluchac muzyki i jak fajnie na dupce podskakauje:-D

reklama
hihi, dobre te nasze dzieciaczki. widzę że coraz więcej z nich stawia pierwsze kroczki. super, oby tak dalej. Lilka śmiga na dupce po całym mieszkaniu, wyciąga wszystko z szuflad, bardzo interesują ją kable i malutkie spineczki mojej siostry:tak:. jak wie że czegoś nie wolno a to zrobi to udaje wielce zdziwioną...acha...i jednym z jej ulubionych zajęć jest robienie glonojada na mojej szklanej ławie. ależ ona jest wysmarowana śliną. Lilunia polubiła się też bardzo przytulać ale jak...nagle ni stąd ni zowąd wali głową o moją i trze...nie wiem skąd ona to wzięła ale ja to spać z Lilą nie mogę. dziś rano wzięłam ją do siebie bo zrobiła pobudkę o 6.00. powyrywała mi garść włosów a i całe czoło mam poobijane. nie powiem już o ślinie na policzkach:szok:. ale kocham tą moją Przytulankę...buziaki też daje pierwsza klasa...

acha...no i wreszcie nauczyłam ją żeby pokazała gdzie jest oczko...wiadomo...jak jej się nie chce to nie pokarze ale jak mamy chwilę na naukę to nieźle jej to idzie. no i tańczy jak tylko słyszy muzykę, nawet wystarczy mówić o muzyce lub o tańcu a ta już się kiwa. a ulubionym jej słowem ostatnio na wszystko jest łał...

Madzia nauczyła się zabawy "warzyła sroczka kaszke". Siada sobie i skrobie po rączce a potem łapie za paluszki i mówi "temu,temu". Fajnie to wygląda, a do tego taka skupiona minka:-D Drugą zabawą jest podawanie nam zabawek. Ja mówię daj to ona podaje... i w ostatniej chwili zabiera i wybucha śmiechem.:laugh2: Ale bratu zawsze odda:sorry2: I wogóle to się jakaś taka bardziej zabawowa zrobiła. Ciągle chce sie bawic i wszystkich zaczepia. Przestała płakac na widok obcych.

Eh dziewczyny u mnie zaczęło się! Madzia uczy się chodzic i zaliczyła właśnie pierwszą kontuzję: podbiła sobie oko. Wszystko jest na szczęście ok tylko siniak. Akurat jutro idziemy do lekarza znowu się będą ludzie dziwnie patrzec. Pamiętam że w tym okresie z ciągle poobijanym Adriankiem chadzałam.:dry:

I wszystkie życzliwe babcie będą na ciebie patrzeć jak na patologiczną matkę ;-)
Ja to dziś przeszłam z czapeczką. 20 stopni, Hania ściąga wszystkie czapki z głowy, nawet wiazane wiec na spacerku w kapturku od bluzy. I sie zaczęło za plecami - co za matka! Dziecko się przeziębi! Te młode matki to durne!
No szok normalnie! Ich szczęście, że mam dziś mimo wszystko dobry humor :happy2:

A wracając do tematu - gratulacje raczkującym, chodzącym, oczko pokazującym :-)

reklama
Karol za to ma warge rozwalona i to porzadnie, wyglada jakby bojke zaliczyl a on sie wywrocil, no i zostalam na spacerze obejrzana z gory na dol;-)Nineczka on wczoraj w kombinezoniku i tez w kapturze.Kombinazon z polarka, ja w bluzeczce i w kamizelce patrzyli na mnie jak na biedna:-):-):-)No i na wariatke:-D:-D:-DAle mnie to tam srednio przeszkadza;-)A u nas wczoraj chlodno bylo.Po poludniu dla odmiany, byl w spodniach i w kurteczce, nie przykryty gubym kocem i tez patrzyli na mnie i meza jak na wyrodnych rodzicow.Lolek woli chlod od goraca ale wytlumacz to ludzia.Ach szkoda gadac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry