reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Krwiak podkosmówkowy 13 tc.

Dominika666

Zaciekawiona BB
Wiem, że ten temat się już przewijal, ale chyba potrzebuje wsparcia....
Jestem w trzeciej ciąży. Pierwsza to była bajka poza przelezana końcówka ale bez zagrożenia życia dziecka. Druga krwiak wielkości pomarańczy który się urwał w 18tc pociągnął ciąże i odeszły mi wody. Największy koszmar w życiu...
Po dwóch latach postanowiłam spróbować i znowu to samo krwiak 5x1,2cm... Niby nie najgorzej bo usytuowany przy ujciu ale tamten też taki był. Lekarz mówi, że leżeć nie stresować się i będzie ok że wielkością nie starszy tak bardzo, ale nie jestem pewna. Biorę duphaston i magnez.
Potrzebuje trochę historii na pozytywne myślenie, bo wiem że to ważne ale to najcięższych ogarnąć.

reklama
U mnie w drugiej ciąży był krwiak. W 6tc po raz pierwszy wylądowałam w szpitalu. Po kilku dniach mnie wypisali. Nie było wtedy jeszcze nawet serduszka. Po tygodniu od wyjścia ze szpitala kolejny tym razem krwotok. Badało mnie czterech lekarzy i żaden z nich nie dał szans abym ciążę donosiła. Każdy mówił, że na 100% poronię. Leżałam plackiem od lutego do maja. Wstawałam tylko do ubikacji i na szybki prysznic. Odleżyn na tyłku dostałam, ale nie poddałam się i teraz mój prawie trzylatek biega po mieszkaniu. Ja dodatkowo miałam odklejenie kosmówki. Tak więc głowa do góry. W miarę możliwości dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie.

reklama
U mnie w drugiej ciąży był krwiak. W 6tc po raz pierwszy wylądowałam w szpitalu. Po kilku dniach mnie wypisali. Nie było wtedy jeszcze nawet serduszka. Po tygodniu od wyjścia ze szpitala kolejny tym razem krwotok. Badało mnie czterech lekarzy i żaden z nich nie dał szans abym ciążę donosiła. Każdy mówił, że na 100% poronię. Leżałam plackiem od lutego do maja. Wstawałam tylko do ubikacji i na szybki prysznic. Odleżyn na tyłku dostałam, ale nie poddałam się i teraz mój prawie trzylatek biega po mieszkaniu. Ja dodatkowo miałam odklejenie kosmówki. Tak więc głowa do góry. W miarę możliwości dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie.
Dziękuję za odpowiedź od razu ciepłej na serduchu :) leżę ile mogę dzisiaj kończymy 15 tydzień i niedawno dowiedziałam się że to znowu synek :) jutro idę do lekarza sprawdzić co się dzieje bo dalej plamie ale mam nadzieję że krwiak jest mniejszy...

Daj znać jutro
I po wizycie :) maluch się ładnie rozwija a krwiak się zmniejsza na szczęście, ale Pani Doktor mówi że dobrze żebym jeszcze jakieś 2 tygodnie odpoczywala żeby całkiem się wchlonal a ja przestała plamic. Na szczęście jest przy ujściu do szyjki więc reszta łożyska jest już ładnie doklejona :)

I po wizycie :) maluch się ładnie rozwija a krwiak się zmniejsza na szczęście, ale Pani Doktor mówi że dobrze żebym jeszcze jakieś 2 tygodnie odpoczywala żeby całkiem się wchlonal a ja przestała plamic. Na szczęście jest przy ujściu do szyjki więc reszta łożyska jest już ładnie doklejona :)

Super! U mnie po usg u innego lekarza powiększył się dwukrotnie bo 10 na 1 cm... Jest pod dzieckiem i wzdłuż... Nie rozumiem, tylko leże a przy wypisie miał 5 cm.. Żadnego plamienia, krwawienia nic :(

I jak po wizycie u lekarza? Mam nadzieję, że same dobre wiadomości

Super! U mnie po usg u innego lekarza powiększył się dwukrotnie bo 10 na 1 cm... Jest pod dzieckiem i wzdłuż... Nie rozumiem, tylko leże a przy wypisie miał 5 cm.. Żadnego plamienia, krwawienia nic :(
Mi dzisiaj lekarka go nawet nie mierzyła bo mówi że to zależy jak się ułoży a młody akurat sobie na nim siadl i odbijal się nóżkami więc zrobił sobie z niego trampoline :p a w którym tygodniu jesteś? Pani doktor mówiła mi dzisiaj ze pomiędzy 16 a 18 tygodniem powinien się krwiak wchlonac. Jak jak byłam u innego lekarza to nawet nie zauważył mojego krwiaka.... A krew się lala strumieniami

U mnie było podobnie po drugim krwotoku. Po wypisie ze szpitala był dużo mniejszy niż na wizycie kontrolnej u lekarza. Ale uparcie leżałam brałam tabletki i globulki dopochwowe. Najważniejsze to myśleć, że wszystko będzie dobrze. Który tc U Ciebie?

reklama
U mnie dziś 13t4d, krwiak pojawił się krwotokiem 2 tygodnie temu. Biorę 6 duphastonow, magnez b6.. dziś mąż kupił mi homeopatyczne kulki arniki bo przeczytałam, że mogą pomóc.

Leże cały czas,wstaje tylko do WC...

Do góry