reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krzywa cukrowa

A czy stres mógł wpłynąć na wynik krzywej cukrowej? Do tej pory miałam wszystkie wyniki w normie, glukoza też zawsze w okolicy 90. Panicznie boję się igieł i strasznie przeżyłam to badanie, do tego stopnia, że dwa dni przed nim miałam problemy z jedzeniem i spaniem 😓 Jak sobie pomyślę, że miałabym mierzyć cukier parę razy dziennie, ale podawać insulinę to mam dość…
Nie. Na pewno nie aż w takim stopniu.

reklama
A czy stres mógł wpłynąć na wynik krzywej cukrowej? Do tej pory miałam wszystkie wyniki w normie, glukoza też zawsze w okolicy 90. Panicznie boję się igieł i strasznie przeżyłam to badanie, do tego stopnia, że dwa dni przed nim miałam problemy z jedzeniem i spaniem 😓 Jak sobie pomyślę, że miałabym mierzyć cukier parę razy dziennie, ale podawać insulinę to mam dość…
stres mógł wpłynąć na wynik, ale nie aż tak. Masz dwa parametry, w dodatku wyraźnie przekroczone, a nie na na granicy. Nasz cukrzycę ciążową. Leć po skierowanie do diabetologa, który się na tym temacie zna. Najczęściej najpierw zalecana jest dieta. Warto znaleźć dobrego dietetyka klinicznego. Szkoda nerwów na uczenie się jedzenia samodzielne. Jeśli dieta nie pomaga- insulina nocna (nic strasznego). Nie musisz nakłuwać palców kilka razy dziennie. Aktualnie są sensory, które naprawdę fajnie działają. Zlecenie może wystawić np. ginekolog

Albo sobie zamów catering Low IG. Odpadnie zastanawianie się co można, a co nie można.
Ja żałuję, że jak byłam w ciążach, to nie było to jeszcze tak popularne...

U mnie dieta wystarczyła. Ale pomiary glukometrem trzeba min 4 razy dziennie robić. Na czczo i po głównych posiłkach.

No i przede wszystkim nie bój się iść do lekarza. Przecież chodzi o zdrowie Twojego dziecka.

U mnie też wyszła cukrzyca ciążowa, za tydzień wizyta u lekarza, podwyższony cukier po wypiciu glukozy, nie wiem ile wynosił, bo mam inne jednostki, nie te podane w setkach a te mniejsze. Ginekolog mówi, że poród będzie wywoływany w 38 tygodniu.

stres moze mieć z tym związek choc nie wiem czy moze wzrosnąć przez stres . Napewno wiem , że może spaść.

Do góry