• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Krzywa cukrowa

oj to rzeczywiście bardzo dużo. uwazaj na siebie. skoki cukru sa niebezpieczne dla dzidzia. powinnaś stale w ciązy badać sobie poziom cukru. tzn jak cukrzyk - na czczo i po trzech głownych posiłkach.

reklama
a ja idę do gina za tydzień o ile tfu znowu nic nie wymyślę w międzyczasie

osinka fajni sąsiedzi ;) u mojej kumpeli w bloku mieszkanie pod nią baba zabiła męza takim metalowym do kotletów ubijania stłukła go po łbie troche sie zdiwiłam jak zobaczyłam pozaklejane i osteplowane drzwi a tu taki kryminał

mnie niedługo czeka krzywa

a żelazo wcinam cały czas bo zwyklebabkom morfologia spada

a te szczawiany w moczu to nic takiego

ja miałam ciąźżową cukrzycę - ledwo wytrzymałąm bez słodyczy...

bardzo uciążliwa choroba ;(

randka lekarzy ???

tak bez słodyczy to strasznie smutno :(
owoce też odszcza winogronka i bananki
zobaczymy co u mnie będzie do tej pory miałam glukozę przy tej niższej granicy

kaśka76 pisze:
hemoglobina - 10; kr. czerwone 3; kr. białe 7;w moczu mam krwinki białe w sporej ilości,szczwiany wapnia i bakterie. bu i podwyższony cukier we krwi.

szczawiany wapnia też miałam. jeśli pijesz b. dużo mleka to troche ogranicz - tak powiedział mi gin a to nic takiego może wskazywaćna tendencję do tworzenia się w przyszłości budulca na fundamenty (kamyczków) :)

reklama
jak mi zaczyna szaleć poziom to przerzucam się na przeliczanie jedzenia na wymienniki i bardzo patrzę na węglowodany. mam śliczną listę co mi wolno a czego nie. chociaż niekiedy łamię zakazy. ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry