reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ksiega imion

Elena, Emma, Lea...takie kobiecie i delikatne:) Piękne:-)

A dla chłopca z tej listy podoba mi się tylko Alek...ale ja mam straszliwy problem z imionami męskimi:tak:

reklama
Anka, na Twoim miejscu wybralabym cos, co dobrze brzmialoby i w Niemczech i w Polsce. Jest sporo takich imion na Twojej liscie. Klara czy Melissa nie wiem jak na warunki niemieckie (moge zapytac moich kolezanek z Niemiec), ale na polskie troche... slabo moze byc. Zwlaszcza Melissa, bo Klara to w sumie stare imie, choc niezbyt popularne. A nigdy nie wiadomo, gdzie Was los poniesie, macie poza tym chyba rodzine w Polsce?

Klara i Melissa to włąśnie z listy niemieckich imion. Moja koleżanka miała córkę Melisse
Ja już wiem że u nas będzie ciężko bo całą rodzine mamy w Polsce. rzadko bywamy ale bywamy. My w Niemczech to juz na stałe. Mój mąż jest tu 20 lat i nie wyobraża sobie życia w Polsce. Ja to inna bajka :) 7 lat to nie długo więc korzeni nie zapuściłam .
Nadając imie Laurze patrzałąm na to by nie przekręcali go.
Zapytałąm dziś męża co sądzi o imieniu Kornelia, wyśmiał mnie i mówi że nie ładne:eek:
Jeszcze nie wiemy co będzie ale imiona wertuje :-D
Z mężem będzie ciężko coś ustalić, tak jak za pierwszym razem:cool2:

A Anna, Nina? Anna to zawsze piekny klasyk, a Nina jest coraz bardziej popularne w Polsce, ale dobrze sie kojarzy. Na pewno nie jest uznawane za dziwne czy pretensjonalne. I nie przekreca:-)

Nie chce dać córce imienia po sobie:sorry: Nina fajne od razu mi sie kojarzy z Terentiew:tak: mądra kobieta.
Ale żeśmy się skupiły na imionach dla dziewczynki, czyżby to moja intuicja:szok: przy Laurze myślałąm że bedzie syn :-D:-D

A mi sie kojarzy z Nina Hagen, sliczne imie, meza nie przekonam. zreszta juz mu napomknelam, uslyszalam kategoryczne "NIE"... :zawstydzona/y: oj bedzie problem z tymi imionami:sorry:

He, he, zawsze jest problem zeby na cos zgodzily sie dwie strony:-) Asinka, widze po Twoich postach ze straszne masz cisnienie na corke, Qrcze mam nadzieje ze bedzie cora - inaczej bedziesz smutna i zawiedzona; a to nie jest dobre dla nikogo:-(

No tak, mama Ania i corka Ania to zrodlo nieporozumien:-)

Kociatka no właśnie nie wiem dlaczego :zawstydzona/y: Tak się strasznie nakręciłam na córkę, bo chciałabym parkę, ale to tak samo się dzieje, bo podświadomość wysyła wiadomość, że będzie syn. Nie będzie tak źle... Na pewno na początku będzie mi smutno, ale z synka też się ucieszę :tak::-)

reklama
Do góry