reklama
kociatka
Fanka BB :)
Anka, na Twoim miejscu wybralabym cos, co dobrze brzmialoby i w Niemczech i w Polsce. Jest sporo takich imion na Twojej liscie. Klara czy Melissa nie wiem jak na warunki niemieckie (moge zapytac moich kolezanek z Niemiec), ale na polskie troche... slabo moze byc. Zwlaszcza Melissa, bo Klara to w sumie stare imie, choc niezbyt popularne. A nigdy nie wiadomo, gdzie Was los poniesie, macie poza tym chyba rodzine w Polsce?
anka26_x_07
Mama Laury :)
Klara i Melissa to włąśnie z listy niemieckich imion. Moja koleżanka miała córkę Melisse
Ja już wiem że u nas będzie ciężko bo całą rodzine mamy w Polsce. rzadko bywamy ale bywamy. My w Niemczech to juz na stałe. Mój mąż jest tu 20 lat i nie wyobraża sobie życia w Polsce. Ja to inna bajka
7 lat to nie długo więc korzeni nie zapuściłam .
Nadając imie Laurze patrzałąm na to by nie przekręcali go.
Zapytałąm dziś męża co sądzi o imieniu Kornelia, wyśmiał mnie i mówi że nie ładne
Jeszcze nie wiemy co będzie ale imiona wertuje
Z mężem będzie ciężko coś ustalić, tak jak za pierwszym razem
Ja już wiem że u nas będzie ciężko bo całą rodzine mamy w Polsce. rzadko bywamy ale bywamy. My w Niemczech to juz na stałe. Mój mąż jest tu 20 lat i nie wyobraża sobie życia w Polsce. Ja to inna bajka
Nadając imie Laurze patrzałąm na to by nie przekręcali go.
Zapytałąm dziś męża co sądzi o imieniu Kornelia, wyśmiał mnie i mówi że nie ładne

Jeszcze nie wiemy co będzie ale imiona wertuje

Z mężem będzie ciężko coś ustalić, tak jak za pierwszym razem

kociatka
A Anna, Nina? Anna to zawsze piekny klasyk, a Nina jest coraz bardziej popularne w Polsce, ale dobrze sie kojarzy. Na pewno nie jest uznawane za dziwne czy pretensjonalne. I nie przekreca:-)
anka26_x_07
Mama Laury :)
Nie chce dać córce imienia po sobie
Nina fajne od razu mi sie kojarzy z Terentiew
mądra kobieta.
Ale żeśmy się skupiły na imionach dla dziewczynki, czyżby to moja intuicja
przy Laurze myślałąm że bedzie syn 

Ale żeśmy się skupiły na imionach dla dziewczynki, czyżby to moja intuicja

asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Nina piękne imię. Ja właśnie chcę dać córce takie imię, o ile będzie córka ;-)
kociatka
He, he, zawsze jest problem zeby na cos zgodzily sie dwie strony:-) Asinka, widze po Twoich postach ze straszne masz cisnienie na corke, Qrcze mam nadzieje ze bedzie cora - inaczej bedziesz smutna i zawiedzona; a to nie jest dobre dla nikogo:-(
No tak, mama Ania i corka Ania to zrodlo nieporozumien:-)
No tak, mama Ania i corka Ania to zrodlo nieporozumien:-)
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Kociatka no właśnie nie wiem dlaczego
Tak się strasznie nakręciłam na córkę, bo chciałabym parkę, ale to tak samo się dzieje, bo podświadomość wysyła wiadomość, że będzie syn. Nie będzie tak źle... Na pewno na początku będzie mi smutno, ale z synka też się ucieszę
:-)

reklama
Podziel się: