reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ksiega imion

reklama
My w końcu z mężem doszliśmy do porozumienia. Ciągle jak mi się coś podobało, to jemu absolutnie i na odwrót.
Zaczęłam mówić do brzucha Lolek-Olek i mężu zarządził, że będzie Aleksander, Olek, Olo. Więc zostaje Olek, a po porodzie się zweryfikuje czy pasuje :-)

Mru bardzo fajne imie, ja mam siostre Ole i tylko dlatego zrezygnowalam z tego imienia... no i takie miedzynarodowe Alex wszedzie sie odnajdzie ;-)

U nas też będzie prawdopodobnie Olek :) od zawsze to imię nam sie podobało i to nic że mam szwagierkę Olę bo przecież to dwa osobne imiona co nie? ;^^

A u nas Franus stanął pod znakiem zapytania, bo dalsza ciotka męża powiedziała, że Franuś fajnie, ale ale drugi pradziadek męża miał na imię Ignacy, i wówczas okazało się, że mąż też miał być Ignacym, tyle, że go jego tata w urzędzie zapisał inaczej. Mi to imię nawet się podoba, zresztą teściowa, jak usłyszała, że rozważamy Ignacego to przyklasła;) Jeszcze nie wiem jakim "skrótem" opatrzyłabym maluszka, chyba Iguś, czy Igi, bo tak jak rozważam, to żadnych sensownych zdrobnień do tego imienia nie znam;) Mężowi ani jedno ani drugie imię nie pasuje zbyt bardzo, ostatnio wysunął postulat Seweryna, ale to bardziej tak dla żartu;) Pewnie się okaże jak urodzę. Przyzwyczaiła się już do myślenia o maluszku jak o Franusiu (pomijając, że to imie przedstawiłam już połowie rodziny...) Zobaczymy - wszystko w rękach Ł i pani w Urzędzie;)

reklama
Do góry