reklama

Kto po in vitro?

Fajnie tak poczytać jak piszecie o wóziach itd. :) Napawa to optymizmem :)

Mój M. był wczoraj u androloga. Powiedział, że nie ma co się oszukiwać - jest źle.
Są dwie możliwe przyczyny:
1. Genetyka
2. Bakteria, np. chlamydia (bardzo dużo osób ma i bardzo uszkadza to dna plemników,
dr powiedział, że bardzo dobrze, żeby to było to)

Miałam dużą nadzieję, że może to być chlamydia. Ale jak zaczęłam czytać to choroba weneryczna ;/ i, że niby mimo tego, że mówią niektórzy nie można się nią zarazić np. w basenie.
Ani ja, ani on nigdy w życiu nie był z nikim.

I trochę mnie złapał dół, że pewnie to nie to i że sprawa nie wygląda ciekawie :(
Troszkę się boję, że on tak po prostu ma kiepściutko, że nie można tego naprawić
i że prawdopodobnie tutaj, w genetyce leży główna przyczyna niepowodzeń :(

reklama
Moniusia, a Ty badałas u siebie chlamydie? Jakby wyszła, to tak trEba Was oboje przełączyć. Sprawdź, jak to u Ciebie wyglada

Przed I in vitro badałam jakąś chlamydię z krwi.
Teraz wzięli wymaz, bo potrzebne do rządowego (czekam 2 tygodnie, bo to z tą detekcją dna). Zrobiłam też ueroplasme i mycoplasmę.
M. ma mieć wynik za tydzień też zrobił posiew, antybiogram i właśnie chlamydię.

Hess gratuluję pięęęknego kropka :)
Martka, przyłczam się do trzymaczy kciuków, będzie dobrze - najważniejsze jest pozytywne nastawienie.

Moniusia, trzymaj się... musi być dobrze. Tak, jak pisze kachna - wystarczy jeden żołnierzyk.

Ja poproszę o dopisanie mnie do kalendarza :) W sobotę 23.01 punkcja

Edenlayn wysłałam mężowi lina do Twojego wózka i bardzo mu się podoba, Ja już obczailam W którym sklepie go mają na stanie i w sobotę chcemy go obejrzeć jako nr 1. Powiedz mi tylko czy potrzebne są adaptery do fotelików bo Pani w sklepie powiedziała, że nie ale jakoś bez przekonania i czy można założyć same foteliki bez spacerówki?

Moniusia u nas też problem był z bakteria. Przed rządówką robiliśmy wymazy na różne cuda. Nic nie wyszło. Ja miałam cały czas objawyz dyzuryczne a w posiewach nic nie wychodziło. Dopiero po 2 ivf Dr powtórzył wymaz (tym razem pobieraliśmy w klinice) i wyszła u mnie ureaplasma. Byliśmy leczeni oboje. Choć tylko ja miałam objawy. Po przeleczeniu pobraliśmy wymazy oboje. Jest ok. Co prawda w ciązy nie jestem ale pozbyłam się tego przeklętego parcia na mocz. Też się męzem nie ciupaliśmy po bokach a skądś się to wzięło. Podejrzyewam że na basenie załapałam. Jak chodziłam z córa na pływanie dla niemowląt.
Może to jest trop. I jak się wyleczycie z dziada jakiegoś to zaciązysz.

Edenlayn wysłałam mężowi lina do Twojego wózka i bardzo mu się podoba, Ja już obczailam W którym sklepie go mają na stanie i w sobotę chcemy go obejrzeć jako nr 1. Powiedz mi tylko czy potrzebne są adaptery do fotelików bo Pani w sklepie powiedziała, że nie ale jakoś bez przekonania i czy można założyć same foteliki bez spacerówki?

Czy bez spacerowki.. to jeszcze niewiem sama, bo czekam na adpater. Napewno mozesz bude sciagnac i reszte rzeczy bo mozna to wyprac wiec mysle ze mozna. Jak tylko przyjdzie adapter to bedziemy testowac i Ci powiem dokladnie. I ta Pani zle Ci powiedziala :wściekła/y:, potrzebne sa. Chyba ze maja juz na sklepie juz i mozesz u nich kupic. My ciezko z tym mielismy na poczatku. Bo wozek zamowilam na amazonie aby latwo mozna bylo oddac do naprawy gdyby "cos" niz jezdzic z nim do Polski. Czekalismy dlugo az pojawia sie te adaptery tez na amazonie bo nigdtie nie mozna bylo ich dostac :( Do Polski jak dzwonilismy to mowili ze mozna go kupic ale tylko przy zakupie u nich wozka. Samego NIE ! . Dzwonilismy tez do damego producenta a oni z kolei nam mowili ze oni nie produkuja adapterow tylko wozki. :oo2: Juz mielismy zrezygnowac ale moj M napisal do Amazonu i udalo mu sie dowiedziec ,ze te adaptery beda tylko za ok 10 dni.. to bylo na poczatku roku. i faktycznie pojawily sie pare dni temu. i zamowilismy. Bo niestety MUSZA BYC. probowalam wlozyc same foteliki do spacerowki , bo jakas dziewczyna z innego forum tak polecala, bo tez miala problem kupic ten adapter. ale porazka.. fotelik caly sie buja i nie jest stabilny. To nieodpowiedzialne i nigdy bym bez adapteru nie wsadzila tych fotelikow. Na filmiku tez masz pokazane ze ten facet zaklada adapter. tylko dla blizniakow musisz miec podwojny adapter, w calosci a nie te krotkie na jeden fotelik bo nie zapniesz ich .

Wysylam Ci linka tylko to niem. Amazon
http://www.amazon.de/Peg-Perego-Ada...1453402631&sr=1-3&keywords=peg+perego+adapter

reklama
Edenlayn dzięki za informację. Myślę, że ta kobieta z którą rozmawiałam pomyliła modele wózka peg Perego bo zeczywiscie do tych jeden za drugim nie trzeba adaptera tylko montuje się prosto do wózka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry