reklama

Kto po in vitro?

Martka leci leci. Najgorszy jest czas oczekiwania od transferu do testu, później od testu do serca. A jak już serce usłyszysz to leci jak nie wiem. Ja jutro zaczynam 12 tydzien . Ale według dzisiejszego usg jutro zaczynam 13 . Synuś jest o tydzień większy. Od główki do pupki ma 5 i pół cm . A z nogami to już byk;p
Kochana mój synuś z 13 tyg okazał się córeczka w 20 tyg :-)

reklama
Monia będzie dobrze...kumasz? :*
chira już od dziś zaciskam kciuki za piękne jajca!:)
Nikaaa cudownie! marzy mi się juniorek...kopia tatusia :) super, że maluch zdrowy i pięknie rośnie :) a Ty jak się czujesz? w porząsiu?
Hess znam to cholerstwo...oby Ci szybko odpuściło :*
ilka dokładnie to nie wiem...czekam na telefon z kliniki z info, że mogę zacząć. Jeszcze wczoraj myślałam, że luty-marzec, ale dziś kilka dziewczyn z innego forum, które czytam, pisało że dzwonili do nich już dziś. Więc liczę, że na dniach. Z resztą nie wykluczone, że jutro znów zadzwonię do nich sama spytać...siedzę jak na szpilkach kurde :unsure:
Jakby zadzwonili, to ruszę jakoś równo z Tobą, bo @ przewiduję na koniec stycznia, od 2dc ovulastan no i dalej zobaczymy :)
inka na pewno i na Twoje szczęście przyjdzie pora! super, że histero wyszła ok :) opiszesz mi pokrótce jak to wyglądało? szykuję się na nią w lutym

Edenlayn wysłałam mężowi lina do Twojego wózka i bardzo mu się podoba, Ja już obczailam W którym sklepie go mają na stanie i w sobotę chcemy go obejrzeć jako nr 1. Powiedz mi tylko czy potrzebne są adaptery do fotelików bo Pani w sklepie powiedziała, że nie ale jakoś bez przekonania i czy można założyć same foteliki bez spacerówki?
Dziewczyny nie chcę wyjść na jakąś upierdliwa babę ale czy Wy naprawdę chcecie chodzić na spacery z fotelikami? One dopiero to są nieprzewiewne a w dodatku bardzo niezdrowe do maluchów jeżeli chodzi o kręgosłup na dłuższą metę. Ja to bym się bała. Wiem, że jedno to nie dwoje ale gondole są przewiewne i jest dużo miejsca a w takim foteliku ograniczone ruchy no i jeszcze ta ewentualna folia-pokrowiec na wierzch to dodatkowa kapsuła. Ja bym wolała gondole i ewentualnie zastanowiłabym się nad zostawianiem wózka gdzieś na klatce do chwili kiedy Np M pomoże go wtargać. Ale to tylko moje zdanie :-) Trzymajcie się mamuśki

Tola i jeszcze pytanko do Ciebie...a propos tej ureaplasmy, czy jak jej tam..
Można to wykryć tylko robiąc wymaz? Kurka, ja mam takie problemy z pęcherzem...robię badania i niby wszystko OK...

Monia będzie dobrze...kumasz? :*
chira już od dziś zaciskam kciuki za piękne jajca!:)
Nikaaa cudownie! marzy mi się juniorek...kopia tatusia :) super, że maluch zdrowy i pięknie rośnie :) a Ty jak się czujesz? w porząsiu?
Hess znam to cholerstwo...oby Ci szybko odpuściło :*
ilka dokładnie to nie wiem...czekam na telefon z kliniki z info, że mogę zacząć. Jeszcze wczoraj myślałam, że luty-marzec, ale dziś kilka dziewczyn z innego forum, które czytam, pisało że dzwonili do nich już dziś. Więc liczę, że na dniach. Z resztą nie wykluczone, że jutro znów zadzwonię do nich sama spytać...siedzę jak na szpilkach kurde :unsure:
Jakby zadzwonili, to ruszę jakoś równo z Tobą, bo @ przewiduję na koniec stycznia, od 2dc ovulastan no i dalej zobaczymy :)
inka na pewno i na Twoje szczęście przyjdzie pora! super, że histero wyszła ok :) opiszesz mi pokrótce jak to wyglądało? szykuję się na nią w lutym

Poprzednie dwie histeroskopie mialam pod narkoza wiec nic nie wiedziałam, dziś w provicie tylko dali jakąś tabletkę ktora powinna trochę zmulic ale chyba nie zadziałała. Bardzo to nie przyjemne, bolesne. Wprowadzają taka długa cienka rurkę z kamerą i wlewaja wodę. Masakra, teraz plamie ale tak podobno może być. Zdziwiłam sie ze nie ma anestezjologia na sali ale tak podobno tam sie to zawsze odbywa. A ty gdzie robisz i kiedy ?

Bety72 też wolałabym mieć gondoli ale niestety porządne wózki bliźniacze są astronomiczne drogie i nie stać mnie na wszystko a dzieci we fotelikach czy gondolkach pojezdzą do pól roku. Łatwiej mi będzie wyjść z domu mając je we fotelikach czy to na spacer czy pojechać gdzieś z nimi autem. Niestety nie będę miała gdzie trzymać wózka na klatce a mąż wraca późno z pracy i do tego czasu mógłby go ktoś po prostu ukraść więc chcąc nie chcąc będę musiała wtargac najpierw dzieci we fotelikach a potem wrócić po wózek.

reklama
Dzięki inka :) w lutym, w klinice która ma umowę z NFZ więc za free.
Znieczulenie podobno miejscowe, 3h wcześniej mam nie jeść i przygotować się jak do zwykłego badania ginekologicznego..
boję się trochę :huh:

Mam pytanie czy którejś z Was facet łykał L-karnitynę przed stymulacją? jak tak to jakiejś konkretnej firmy? albo wiecie jaka jest zalecana dawka? bo przeglądam te kapsuły i są tak różne...od 300mg w kapsułce do 1200 :oo:
I to samo a propos koenzymu Q10 (jeśli już pytałam to sorki za powtórkę) jakiejś konkretnej marki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry