A to fakt. Ale zawsze ja się z tego cieszę. Przynajmniej każdego dnia mam conajmniej 2h spaceruJa tez mam 2 psy i jeszcze pare innych gadow.tylko psy nie chca same na spacery chodzic,a kot owszem![]()
![]()
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
A to fakt. Ale zawsze ja się z tego cieszę. Przynajmniej każdego dnia mam conajmniej 2h spaceruJa tez mam 2 psy i jeszcze pare innych gadow.tylko psy nie chca same na spacery chodzic,a kot owszem![]()
![]()
![]()
Wlasnie teraz przeczytalam ze wedlug nowej ustawy mozna tylko 6 zarodkow miec.Strawbelka - to Ci lekarz głupoty gada, mrozi się wszystkie zarodki.
Poszukam tej ustawy i przeczytam. Dziekuje za wskazowkiJeżeli wezmą Ci tylko 6 komórek do zapłodnienia, to analogicznie mrożą 6 zarodków, jeśli tyle wyjdzie. Ale jeśli zapłodniła Ci więcej komórek, to mrożą wszystkie uzyskane zarodki. Generalnie wydaje mi się, że trzeba przeczytać samemu ustawę i wtedy będzie wiadomo. Bo kliniki też kombinują.
Powyżej 35 rż zapladniaja wszystkie pobrane komórki, oczywiście te co się nadają.
Jeżeli zachowana jest zasada procedury i wieku.Jeżeli wezmą Ci tylko 6 komórek do zapłodnienia, to analogicznie mrożą 6 zarodków, jeśli tyle wyjdzie. Ale jeśli zapłodniła Ci więcej komórek, to mrożą wszystkie uzyskane zarodki. Generalnie wydaje mi się, że trzeba przeczytać samemu ustawę i wtedy będzie wiadomo. Bo kliniki też kombinują.
Doczytalam, chyba ze to jakies stare jest.Jeżeli zachowana jest zasada procedury i wieku.
W innym wypadku nie mogą więcej niż 6 zaplodnic. I to nie kwestia kliniki, a ustawy.
Ostatnio mi lekarz mówił, że oni są strasznie kontrolowani, karani itp. Tak więc wątpię żeby ktoś się podlozyl z zapladnia niem większej ilości. Z tym rządem nie wygramy.