reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry :)

Strawbelka ja skończyłam 35 lat i mi wszystkie kom zapladniaja i podają dwie :happy:

Słuchajcie wczoraj wzięłam pierwszy gonapeptyl i prawie zemdlalam, o mnie zimny pot, ciemność przed oczami i musiałam się położyć, być moz to psychika ale nigdy tak nie miałam.. Powiedzcie czy mogę robić ten zastrzyk w innej pozycji niż stojąca np leżącej bądź siedzącej siedzącej bo nie chciałabym upaść w razie czego :/
Ja zawsze na siedząco nie miałam zaleceń w jakiej pozycji . Pozwolili mi robić w brzuch udo albo rękę .ale wszystkie robiłam w brzuch ba siedząco

reklama
Malina nastaw się, że wszystko ok. Bo możliwe, że to psychika.
Ja przed stymulacja naczytalam się jakie dziewczyny miały reakcje przy lekach, które ją mam i to w o wiele mniejszych dawkach mialy. Przez to po pierwszym zastrzyku doszukiwalam się boli wzdec itp. Skutek taki, że brzuch mnie zaczal boleć, a z nerwów na drugi dzień i niedobrze mi było i w żołądku coś jeździło.
Przy 2 zastrzyku na nic się nie nastawialam, a wręcz myślałam, że wszysto jest ok i jest. Zero reakcji. :-)
Najważniejszy jest spokój.

Wroc do Polski i tu mow otwarcie o ivf. Ja D Tez nie mam z tym problemu - mowic otwarcue o ivf. Niestety w Pl bym sie raczej nie odwazyla
To ze nie mieszkam w Polsce nie zmienia faktu że tam jest 100 % mojej rodziny .I że podejście niektórych ludzi do miliona spraw jest lekko zacofane np. Ostatnio moja teściowa prawie dostała zawału jak się dowiedziała ze będąc rodzicami chrzestnymi w Polsce u brata męża mój M nie będzie w garniturze i białej koszuli. ..... synu ale jak to trzeba iść w białej to małe dziecko biel symbolizuje czystość Myślę sobie jaki wpływ na dziecko ma kolor koszuli hihihi no ale ponoć nie wypada bo co ludzie powiedzą hi hihihi a jak się dowiedziała ze na swój ślub jej syn będzie mieć czerwona koszule i sznurówki to kupiła mu biała i modliła się by się w nią ubrał
To ze ludzie w Polsce dziwni wiem doskonale

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry