reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny,mam pytanie za 100pkt.dlaczego Menapur i Gonal trzyma sie w lodowce??? skad ten news?chronic przed swiatlem,nie przekraczac 25 stopni...ale o lodowce u mnie ani slowa.Pytalam sie mojego M. i tak dziwnie spojrzal na mnie:szok::szok::szok:
U mnie na pudelku jest tak napisane, ja mam menopur 600. Pani w klinice mowila ze w lodowce, a po zmieszaniu poza lodowka.

reklama
Ja na pewno miałam na opakowaniu menopuru żeby przechowywać w lodówce. Mój M jest mgr farmacji i ma fioła na punkcie sprawdzania wszystkiego. I jestem pewna ze trzymalismy w lodówce. Po prostu każda musi czytać co jest na opakowaniu i się do tego stosować :)

5. JAK PRZECHOWYWAĆ MENOPUR Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci. Przed rekonstytucją przechowywać w lodówce (2°C - 8°C). Nie zamrażać. Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem. Po rekonstytucji roztwór przechowywać przez 28 dni w temperaturze poniżej 25o C. Nie zamrażać.

I druga wersja ;););)
5. Jak przechowywać MENOPUR

Strona 8 z 9
Lek należy przechowywać w miejscu niewidocznym i niedostępnym dla dzieci.
Nie przechowywać w temperaturze powyżej 25°C.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem.

Ja na pewno miałam na opakowaniu menopuru żeby przechowywać w lodówce. Mój M jest mgr farmacji i ma fioła na punkcie sprawdzania wszystkiego. I jestem pewna ze trzymalismy w lodówce. Po prostu każda musi czytać co jest na opakowaniu i się do tego stosować :)

O Madzionga,to lacze sie z Toba w bolu;);););) moj tez ,tylko jeszcze gorzej.:)

Dziewczyny,mam pytanie za 100pkt.dlaczego Menapur i Gonal trzyma sie w lodowce??? skad ten news?chronic przed swiatlem,nie przekraczac 25 stopni...ale o lodowce u mnie ani slowa.Pytalam sie mojego M. i tak dziwnie spojrzal na mnie:szok::szok::szok:
Też mi w aptece i pielęgniarki mówiły, że w lodówce. A w aptece jak kupowałam to nawet dostałam specjala torbę izotermiczną na przewiezienie leków do domu

reklama
Na mojej pisze temp pokojowa . Ale miałaś zastrzyki każdy osobno mieszalas i podawalas. ? Czy mieszalas większą ilość i codziennie odmierzslas dawkę i resztę do lodówki. ? Bo są chyba różne .te co mieszasz i odrazu podajesz całość trzyma się poza lodowka a te co zmieszane masz ba kilka dni to w lodówce . CHYBA :errr:

Do góry